TORNAR

L’Ajuntament d’Igualada ultima el Pla Local de Joventut 2016-2020

La regidora de Joventut es congratula de l’alta presència de joves en entitats, un 36%

societat
Dijous, 11 febrer 2016. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El document, incloent propostes del Consell de Joves i entitats locals, ha de regir les polítiques municipals de Joventut els propers quatre anys.

Després d'un any de feina, el departament de Joventut de l'Ajuntament enllesteix actualment el que serà el Pla Local de Joventut (PLJ) 2016-2020. Un cop el document ja s'ha debatut en el marc del Consell de Joves i que ja s'han recollit propostes d'entitats juvenils i altres joves a títol individual, actualment es troba en fase final de redacció i el govern de la ciutat l'està sotmetent a la valoració dels grups de l'oposició, per tal d'assolir el màxim consens possible. Com explica la regidora d'Ensenyament i Joventut, Patrícia Illa, aquest "ha de ser un document de ciutat que contempli el més ampli ventall d'idees i, en conseqüència, permeti que les polítiques municipals responguin veritablement a allò que necessiten els nostres joves; aquest pla ha de ser, per sobre tot, útil a aquells a qui s'adreça".

La regidora Illa, davant els mitjans, aquest dimecresLa voluntat és que estigui enllestit i es pugui sotmetre a aprovació en el ple ordinari del mes de març. El PLJ és una proposta estratègica per als propers quatre anys de les polítiques de joventut a Igualada, amb l'objectiu general de millorar les condicions de vida i el benestar dels joves, facilitant el procés de capacitació i el desenvolupament de la seva autonomia, per tal que puguin realitzar el seu projecte de vida. Per això, les línies estratègiques bàsiques que s'hi contemplen són l'emancipació i el suport a
l'emprenedoria, el foment de la participació, la promoció de la igualtat d'oportunitats i la cohesió social i, finalment, la millora de la qualitat i eficàcia de les actuacions
orientades als joves. 

El Pla es divideix en tres parts. Una primera part de diagnosi en què s'ha dut a terme una anàlisi de les condicions de vida del conjunt de joves del municipi, així com de les polítiques i projectes de joventut desenvolupats en els últims anys. El treball de diagnosi, elaborat a partir de tècniques de recerca quantitatives i qualitatives ha permès identificar les necessitats i demandes particulars dels joves del municipi i establir les bases pel disseny de les línies estratègiques. En la segona part del pla s'estableixen els principis rectors de les polítiques municipals de joventut i es proposen una sèrie d'objectius prioritaris i específics a abordar des de l'administració local per donar resposta a aquestes necessitats i demandes. 

Finalment, en la tercera part, s'inclourà un programa detallat d’actuacions previstes per període 2016-2020 d'acord amb els objectius i les línies estratègiques establertes, a
banda dels modes i instruments d'avaluació previstos.

Un 36% de joves integrats en entitats

En relació al projecte de Cal Badia, on aquest cap de setmana es van desenvolupar reunions en aquest equipament, la regidora Patrícia Illa manifesta la seva satisfacció pel grau de compromís dels col·lectius joves en les entitats de la ciutat, que s'ha vist reflectit també en els pressupostos participatius. Segons Illa, "un 36% dels joves d'Igualada estan participant en entitats" de caràcter cultural.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.