TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament prepara amb els paradistes la reforma de l'interior de la Masuca "amb passadissos més amples"

Cada any passen unes 750.000 persones pel mercat igualadí

societat
Dijous, 9 juliol 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Un dels objectius declarats des de l'inici del mandat del govern de Junts ha estat la reforma del Mercat de la Masuca. Aquesta setmana, el regidor Jordi Marcé Termes, de Dinamització Econòmica, explicava la planificació que ha fet el govern igualadí d'aquesta obra.

Marcé i Vives, aquest dimartsL'Ajuntament d'Igualada ja té pla director de la reforma del Mercat de la Masuca. L'objectiu és "situar el mercat en la nova centralitat" i que inclouen el nou eix amable per als vianants que connectarà la zona amb el nucli antic de la ciutat, la reurbanització de la plaça de la Masuca, les zones blanca i taronja d'estacionament, la propera construcció del campus universitari de salut i de la connexió amb la Ronda Sud, i la promoció d'habitatge social. Les concessions actuals als paradistes finalitzen el primer trimestre del 2023 i el govern vol, aleshores, tenir completada la reforma. El regidor avança que una de les idees és "menys parades i passadissos més amples." Cada any passen unes 750.000 persones per les 48 parades del mercat. Marcé destaca que aquesta reforma es vol fer "amb els paradistes, que són els actors principals d'aquest repte."

Ja s'ha constituït un equip de treball format per tècnics municipals que fa molts anys que treballen amb el mercat. El regidor explica que abans de l'episodi de COVID-19 ja s'havia fet una primera reunió informativa amb els paradistes i que dijous de la setmana passada es va fer una segona trobada, en la que es va presentar un treball elaborat a partir d'unes enquestes que es van fer el juliol passat per tal que els mateixos paradistes exposessin les seves expectatives.

Entre els resultats més destacats hi ha el fet que el 75% de les paradistes volen continuar a La Masuca i ara aquest equip de treball ha de definir en quines condicions i amb quina estratègia. El proper pas consistirà en la realització, aquest estiu, d'entrevistes personalitzades amb aquests paradistes que han expressat la seva voluntat de continuïtat per concretar les característiques del mercat del futur. També s'ha iniciat un estudi tècnic de l'actual estructura per valorar amb detall la utilitat i les característiques constructives de l'edifici. A principis de l'any 2021 es preveu tenir una proposta econòmica del projecte.

Per afavorir la incorporació de nous paradistes, segons el regidor de Mobilitat Miquel Vives, el ple va aprovar, per unanimitat de tots els grups, afegir a les tarifes actuals, que són la de final de concessió i una altra d'anual, una nova tarifa, amb un preu molt ajustat que permet que qualsevol emprenedor o comerciant pugui obrir fàcilment una parada al mercat, amb una llicència d'un mes prorrogable a tres, trencant l'obstacle que pot suposar el pagament d'un import inicial. Passat aquest període provisional, el comerciant es pot a acollir al règim de llicències, que poden ser de tres anys fins a la fi de la concessió o renovar-se anualment.


1 Comentaris

M

Marisol

Igualada

9 de juliol 2020.13:46h

Respondre

Des d’aquí voldria agrair als/a les paradistes del mercat -en general- i als que freqüento -en particular- la seva gran disposició i col·laboració, a més de les mesures de seguretat, ... Llegir més durant les llargues setmanes de confinament per la pandèmia de la Covid19. Poder menjar bé i amb productes de proximitat ha estat un dels pocs plaers que ens vàrem poder procurar tots aquells mesos.
La revitalització del mercat és imprescindible a més de necessària

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.