TORNAR

L'alerta pel coronavirus buida les farmàcies anoienques de mascaretes i gel per les mans

Els establiments adverteixen que la prioritat són els pacients de risc i que el preu d’aquests productes pujarà

societat
Dimecres, 11 març 2020. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Des de fa setmanes, les farmàcies van començar a vendre mascaretes davant les primeres informacions sobre l'abast del COVID-19. Aquest dimecres, a diferents punts de la comarca, les existències s'havien esgotat.

PUBLICITAT

La farmàcia Cristina Casas, a Igualada"No ens queden mascaretes ni gel per les mans". Una frase que es repeteix als mostradors de les farmàcies de l'Anoia que estan obertes i on els clients demanen aquests productes davant l'alerta pel coronavirus. Un botó de mostra era la Farmàcia de la Creu, a la cèntrica Plaça de la Creu d'Igualada. Hi havia cues per preguntar per mascaretes i la solució de gel per esterilitzar les mans. Un gel que també és molt demandat als supermercats. En aquest establiment, explicaven a AnoiaDiari que s'havien esgotat les existències d'ambdues coses. 

En un altre punt d'Igualada, a la Farmàcia Cristina Casas, la situació era gairebé idèntica: "no queden ni mascaretes ni gel, es van esgotar molt ràpid. Aquests darrers dies en va arribar una tongada, de gels, però també s'han exhaurit molt ràpidament. Fins el cap de setmana no disposarem de cap nova remesa d'aquests productes. N'hi ha una demanda que no podem satisfer".

La demanda dels dos productes és elevada a totes les farmàcies de la comarca. A la Farmàcia Forns de Piera es troben en la mateixa situació que els altres establiments: "no queda res de res. Esperem que aquest dijous arribin més productes, però el fet és que s'esgoten molt ràpid. Fa un mes que es van acabar les mascaretes. Amb el gel de mans vam fer una nova comanda, però també es va exhaurir. Els gels s'han començat a vendre més tard que les mascaretes, però també hi ha molta demanda. Hi ha ja llista d'espera".

A la Farmàcia Sabater de Capellades expliquen que "s'han acabat ambdós productes. Les mascaretes fa temps, el gel per a les mans el dimarts", per l'alta demanda que hi ha des de fa setmanes, quan van arribar les primeres informacions sobre el coronavirus. Afegeixen que "han d'arribar més mascaretes i gel, però la prioritat serà per als pacients de risc". També consideren que "per l'alta demanda, el preu dels productes pujarà". 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.