//Plugins sense CDN ?>
Fa dos anys, un dissabte 29 de setembre, va morir sobtadament Manel Caro, l'activista igualadí que va impulsar la defensa del patrimoni del Rec dels adobers. Caro ens deixava als 38 anys, amb un bagatge important com a defensor de la integritat d'aquest barri d'Igualada com a conjunt monumental. "Va ser el motor del salvament del Rec. Va ser el que ens va advertir que tot aquest espai podia desaparèixer" recorda Maite Pérez, una dels membres de l'Associació Amics del Rec, l'entitat de la qual Manel Caro era secretari. Ara, els Amics del Rec reclamen a l'Ajuntament d'Igualada que vinculi per sempre el nom de Manel Caro al Rec, posant el seu nom "a un carrer o a un espai del barri".
"Sabem que l'Ajuntament té projectes al Rec. Voldríem que es tingués en compte al Manel quan es doni nom als edificis, carrers o espais que es creïn. Que el nom del Manel quedi lligat per sempre al Rec" reclama l'Associació. Advocat de formació i vinculat a una empresa familiar de finques, Caro coneixia amb detall la fesomia del barri i de tots els seus edificis. Quan el consistori igualadí va decidir abordar un nou pla urbanístic, el 2009, els Amics del Rec es van erigir en oposició al projecte. El POUM "només plantejava deixar en peu edificis emblemàtics, però feia perdre l'essència del barri". La sensibilitat de Manel Caro i el seu coneixement dels racons de la zona va aconseguir mobilitzar no només els seus companys sinó molta gent d'Igualada. Amb tot, l'aturada del POUM no va finalitzar la seva tasca i fins la seva mort va continuar insistint en la preservació del conjunt del barri i en la confecció d'un pla especial que el respectés. "Tenia les claus de molts dels edificis i ensenyava les fàbriques i els racons a molta gent, escoles, estudiants, arquitectes. Va ser l'impulsor dels estudis que relacionaven l'arquitectura i el paisatge". Maite Pérez i els Amics del Rec demanen que "se l'ha de tenir present" i lamenten que l'Ajuntament d'Igualada no hagi respost encara a la instància per dedicar un espai a Manel Caro.
Una altra vessant de Manel Caro va ser la seva faceta cultural. Amb Jordi Carner van engendrar la Bastida, una associació per donar empenta cultural al barri, que va cristal·litzar sobretot amb l'empenta del Festival Rrrrec, concerts en els quals en la primera edició va participar el propi Manel, que havia assajat a la fàbrica Vapor de Baix amb el grup on tocava la guitarra, De Rec.