TORNAR

L'Anoia és la comarca amb menys població estrangera

Calaf és el municipi amb més presència de població sense la nacionalitat espanyola, quasi un 20%

societat
Dijous, 27 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els darrers anys, la nostra comarca es mantenia com la tercera del Principat amb més persones que no tenien la ciutadania espanyola; les dades estadístiques publicades ara la situen com la primera. El darrer any, a Catalunya va augmentar en 77.000 persones, mentre que a l'Anoia en suma gairebé 800.

PUBLICITAT

Segons l'Idescat, l'Anoia és la comarca que té menys població que no ostenta la nacionalitat espanyola. És un 8,34: per una centèsima, supera al Berguedà com el territori amb menys persones considerades estrangeres. La diferència amb la mitjana de Catalunya és sensible, ja que al Principat el percentatge és del 15,1%. De les 7.675.217 persones registrades a Catalunya com a residents el 2019, els estrangers eren 1.159.427.

El percentatge d'aquest grup de població ha crescut arreu, també a l'Anoia, on es passa del 7,80 al 8,34%. El Moianès i el Berguedà, que eren les comarques que estaven per dessota, han registrat augments més significatius. El Berguedà passa del 7,52 al 8,35%; el Moianès del 7.60 al 8,38%. El contrast de l'Anoia amb les comarques veïnes és notable, sobretot amb la Segarra, on es multiplica per tres el percentage de l'Anoia: 26,95%.

De les persones sense nacionalitat espanyola, a l'Anoia el grup principal són els marroquins, que suposen el 44,48% dels estrangers residents. El segon grup d'anoiencs d'origen fora de l'Estat és el romanès, gairebé un 10%. Per aquest ordre, les altres procedències més comunes són la Xina, el Paquistan, Ucraïna, Itàlia i Colòmbia. Els bielorussos, amb 47 persones, són un grup modest en les xifres absolutes, però els residents a l'Anoia són el percentatge més important de les comunitats respecte el seu total de Catalunya: un 2,58%.

Per municipis, les xifres més importants són a Calaf. Un de cada cinc calafins no té nacionalitat espanyola, un 19,72%. Cap altre municipi s'atansa a aquestes xifres. Per sobre de la mitjana anoienca hi ha la Llacuna, amb un 12,76%, Igualada, amb un 11,51%, Carme, amb un 10,59%, Montbui, amb un 10,2% i els Hostalets de Pierola, amb un 8,71%. La comunitat amb més presència en una població, els marroquins a Montbui, amb un 65%, o els romanesos de Carme, amb un 62%. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.