TORNAR

La comunitat marroquina suma el 44% de població estrangera de l'Anoia

L’Anoia és la tercera comarca amb menys població estrangera des de fa una dècada

societat
Divendres, 1 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La població amb orígens estrangers s'ha reduït els darrers anys a la comarca. La darrera dècada, segons fonts de l'Idescat, ha caigut en quasi 2.500 persones i només els dos darrers anys ha repuntat.

Els anoiencs amb orígens al Marroc són la principal comunitat sense nacionalitat espanyola a la comarca. Sumen el 44,58% del total de la població estrangera a l'Anoia, amb 4.139 persones, segons les dades de l'Idescat del 2018. Les persones d'aquesta nacionalitat a la comarca han crescut en un centenar des del 2016, però la seva presència -com la de la majoria de població amb orígens fora de l'Estat espanyol- va disminuir durant els anys de la recessió. El 2009 hi havia 5.093 marroquins registrats. També aleshores eren la comunitat més nombrosa i significaven un segment molt important de la població forània, que era de 11.878 persones. 

Darrere els marroquins, les principals comunitats per aquest ordre són romanesos, xinesos, paquistanesos i ucraïnesos. De persones amb passaport europeu, el col·lectiu més important són els italians, 232 persones. Pel que fa als romanesos, sumen gairebé un miler de persones i també es mantenen des de fa una dècada com al segon grup més notable numèricament. Però si el 2009, equatorians i colombians eren el tercer i quart col·lectiu més nombrós, ara les persones amb aquest passaport han disminuït força segons els registres. Per contra, ha augmentat la xifra de persones vingudes de la Xina i el Paquistan.

En aquesta darrera dècada, el ritme del descens de població estrangera ha estat similar a totes les comarques interiors. Ja fa deu anys, l'Anoia era la tercera comarca amb menys població estrangera de Catalunya. El Berguedà i el Moianès -aleshores no constituït encara com a comarca- eren els dos territoris que tenien menys població estrangera. El 2018, les dades eren similars i l'Anoia es mantenia com la tercera comarca amb menys persones sense nacionalitat espanyola, amb un 7,80%. 

 


2 Comentaris

E

Elissa Roca Francolí

Igualada

1 de març 2019.15:26h

Respondre

Per que no tinguesim el concepte d’estrangers, tots tindrien que treballar per guanyar-se la vida marroquins/as.
El mateix que fem els d’aquí.
Si anem a un altre pais es per guanyar-nos la... Llegir més vida, no perque ens mantinguin.
Aquí els MARROQUINS tenen un tracte de favor concedit per el BORBÓ.

M

Maribel

igualada

1 de març 2019.11:36h

Respondre

No hi ha veïns i veïnes estrangers/eres. Hi ha ciutadans i ciutadanes provinents d’altres cultures, molts d’ ells i ells no són ni nouvinguts perquè porten molt de temps aquí i, fins i tot,... Llegir més aquí hi han nascut els seus fills i filles.
Estranger és, per dir-ho d’una altra manera, qui és transeünt per raons de turisme o perquè, pertanyent a un altre país, són aquí circumstancialment per visita a familiars, visita de negocis o altres, no qui hi resideix i hi treballa o hi vol treballar per formar part d’aquesta societat.
No perpetuem un tracte diferent qui forma part de la nostra ciutadania.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.