//Plugins sense CDN ?>
Les visites seran presencials i per concertar-les s'haurà de fer a través del servei Pediatria, Odontologia o de la consulta de Llevadoria del CAP de referència. Es subratlla la lactància materna "com a l'aliment òptim per al nounat".
Des d'aquest mes, el CAP Igualada Nord acollirà una unitat de lactància especialitzada. L'han impulsat l'Equip de Llevadores de l'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Anoia de l'Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya Central, juntament amb professionals de la pediatria i l'odontologia del Consorci Sanitari de l'Anoia. Aquesta unitat s'especialitzarà "en els casos amb una lactància més dificultosa" per atendre "totes aquelles mares lactants de l'Anoia que requereixen un suport més específic".
En aquesta unitat hi participen professionals del servei de Pediatria del Consorci Sanitari de l'Anoia, llevadores expertes en lactància materna i acreditades (International Board Certified Lactation Consultant) de l'ASSIR Anoia de l'Institut Català de la Salut (ICS) i del servei d'Odontopediatria del CAP Igualada Nord, en coordinació amb professionals de la pediatria dels centres d'atenció primària de l'Anoia de l'ICS. La visita és presencial i, per concertar-la, es coordinarà des del servei de Pediatria, Odontologia o de la consulta de Llevadoria del CAP de referència.
La lactància materna "és l'aliment òptim del nounat i un aliment complementari ideal en els primers anys de vida. També és conegut que, més enllà d'aportar els nutrients necessaris, transmet defenses de la mare al nadó, que serveixen per prevenir malalties en la infància i en la vida adulta". Es tracta d'un procés fisiològic que pot generar molts dubtes. Cada lactància "és única i cada persona la pot viure des de les seves pròpies expectatives, el suport rebut i les dificultats. Hi poden haver infants que tenen alguna patologia, nadons prematurs, bessons... que sovint comporten lactàncies més complexes".