//Plugins sense CDN ?>
Les agències de viatges igualadines han hagut d'anul·lar els viatges que tenien programats a Egipte i Tunísia. Segons l'agència del RACC: 'La primera reacció és la del client, que es posa en contacte amb nosaltres quan escolta les notícies i ens demana consell'. Segons el RACC, el comunicat oficial del Ministeri d'Afers Exteriors recomenant que els ciutadans de l'Estat Espanyol no viatgessin a Egipte no va arribar fins el dissabte dia 28 però en aquest moment, la majoria de clients ja s'havien posat en contacte amb nosaltres'. L'Agència comptava amb 2 grups de 4 persones un per a Tunísia i l'altre per al Marroc i ambdues s'han anul·lat.
Antoni Monclús és un dels igualadins que tenia pensat viatjar a Tunísia, amb resignació explica que ha canviat el destí del seu viatge i no descarta tornar al Magreb quan s'hagin calmat els ànims.
Època alta al Nord d'Àfrica
Segons explica l'agència Abelux, els mesos de gener, febrer i març són temporada alta als països del Magreb ja que és quan la temperatura per viatjar-hi és òptima: 'Un dels clients dels 2 viatges que teníem organitzats va haver d'estar diversos dies en llista d'espera', expliquen des de l'agència. En aquest sentit, la setmana blanca programada per aquest curs escolar ha fet que les famílies que han pogut s'hagin agafat una setmana de vacances a l'hivern i un dels destins freqüents ha estat Tunísia i Egipte. A més a més, les reserves en països del Pròxim Orient també han caigut en picat: 'La gent tem que hi hagi una altra onada i que les revoltes s'escampin a altres països de la zona'.
Un sector afectat
Enguany diversos factors externs han perjudicat seriosament el sector de les agències de viatges: El núvol de cendra, les vagues de controladors, els desastres naturals i ara les rebel·lions de Tunísia i Egipte. En alguns casos les agències recuperen els diners dels majoristes però les hores de feina dels seus treballadors són sempre un cost perdut.