TORNAR

Aquest diumenge, lliurament dels Premis Eixarcolant per al foment de l'etnobotànica

societat
Dissabte, 23 març 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Aquest diumenge 24 de març, a partir de les 18h, se celebra la cerimònia d'entrega de la 2a edició dels premis Eixarcolant per al foment de l'etnobotànica. La gala tindrà lloc a la Sala Encavallades del Museu de la Pell d'Igualada i també es podrà seguir en streaming a través del canal de Youtube d'Eixarcolant.

La segona edició dels Premis Eixarcolant, organitzats pel Col·lectiu Eixarcolant amb el suport de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat de Catalunya, ha rebut una vintena de propostes de projectes d'emprenedoria i recerca al voltant del camp de l'etnobotànica. Finalment, aquest proper diumenge, 24 març, coneixerem quins han estat els quatre projectes guanyadors, un primer i un segon per cadascuna de les dues categories dels Premis.

Durant la vetllada, que se celebrarà a partir de les 18h a la Sala Encavallades del Museu de la Pell d'Igualada, gaudirem de les actuacions en directe d'Andrea Motis, trompetista, saxofonista i cantant de jazz, i Núria Riba, dibuixant i muralista. La cerimònia, conduïda pel periodista i presentador igualadí, Jordi Còdol arrencarà amb un debat al voltant dels reptes passats, presents i futurs de la pagesia i l'aprofitament dels recursos locals. Amb la participació de Pep Riera, membre reconegut del sindicat agrari Unió de Pagesos i coordinador del mateix durant més de vint anys; i Sergi Caballero, permacultor i soci de Mas Les Vinyes.

La decisió dels projectes premiats ha recaigut en l'expertesa d'un jurat format per professionals en la matèria i amb llarg recorregut ja sigui en el món acadèmic, de l'emprenedoria, de la recerca i investigació, o fins i tot empresarial: Astrid van Ginkel, llicenciada en farmàcia i biòloga especialitzada en etnobotànica, directora de Fitomón; Laura Calvet, Doctora en ciències ambientals, especialista en agroecologia i agrobiodiversitat, i investugadora a la UAB i la UOC; Marc Talavera, biòleg especialitzat en etnobotànica i agroecologia, impulsor i president d'Eixarcolant; Robert Savé, Doctor en ciències biològiques. Investigador emèrit de l'IRTA; Xènia Torres, enginyera tècnica agrícola i responsable del projecte Esporus, banc de llavors de l'associació l'Era; i Montse Parada, Doctora en farmàcia especialitzada en botànica i Directora Tècnica a Algēmica Barcelona.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.