TORNAR
PUBLICITAT

La Cooperativa Integral de l'Anoia s'estableix al Rec amb un projecte d'economia solidària

Aquest divendres obre portes el centre la Cooperadora a Igualada

societat
Divendres, 10 febrer 2017. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

El carrer de Sant Ignasi d'Igualada acollirà des d'aquest febrer una cooperativa integral, un projecte d'emprenedoria social que comença amb unes 25 persones. Aquest divendres, s'obre al públic una part de l'espai, de 6 a 10.

Un col·lectiu de 25 persones engega a Igualada un nou projecte d'economia solidària basat en el cooperativisme. La Cooperativa Integral de l'Anoia, LaCIA, neix després d'un any intens de treball per constituir l'entitat. Els seus promotors es defineixen com un grup que cerca una forma "cooperativa i col·laborativa" com a resposta i alternativa a l'economia capitalista de consum. La seva seu serà a l'edifici de La Cooperadora, és al carrer Sant Ignasi, número 22, a cavall entre el Barri de Sant Agustí i el del Rec. Amb les entitats presents en aquest darrer barri, com la Bastida o Rec on Fire, LaCIA hi ha començat ja a establir aliances. Els darrers dies s'està condicionant l'espai del carrer Sant Ignasi per estar a punt per l'obertura.

La Cooperadora serà un espai d'exposició i presentació dels projectes laborals dels seus socis i usuaris, i aposta també per ser un punt d'intercanvi i socialització de serveis comuns. En la seva declaració d'intencions exposen que "volem cooperar dins projectes d'ocupació autogestionats". Els sectors productius en els que es començarà són d'horts urbans, manufactures de béns de consum i serveis personals. Així les empreses autogestionades són de "productes tan diversos com roba, bosses de mà, productes hortofrutícoles, serveis de fusteria, cerveses, llibreries, instal·lació d'energies renovables o serigrafies", segons els impulsors. 

L'edifici de la Cooperadora, al carrer Sant IgnasiLa intenció és anar eixamplant el ventall encara més, de manera que es puguin oferir serveis bàsics com totes les necessitats d'alimentació, també atenció a la salut, l'educació o l'habitatge. Esperen que es generi una economia comunal través "de la moneda social i el troc, a més de la col·lectivització de mitjans", però també compartir "coneixements i sabers" i evitar "la lògica mercantilista". 

La Cooperadora estarà administrada per un grup de gestió i contempla graus d'associació: el de cooperativista, que inclou el nucli "familiar o de convivència" i el d'usuari,"que faci un ús puntual dels serveis dels Projectes Laborals, dels Projectes Cooperatius o dels Serveis Comuns, així com totes aquelles que vulguin partipar en qualsevol de les activitats lúdiques, formatives o culturals de LaCIA".

 


1 Comentaris

R

Roser Penyes

10 de febrer 2017.12:31h

Respondre

Doncs em sembla fantàstic. A veure si Igualada comença a arrencar de veritat, d’una forma o altra.
Salut i sort

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.