//Plugins sense CDN ?>
L'objectiu és l'objectiu "acabar amb les problemàtiques de l'excés de nitrats de l'aigua de Calaf i millorar i optimitzar el sistema d'abastament actual del municipi". Es preveu que els treballs de construcció acabin durant l'estiu de 2021.
Han començat els treballs de topografia i d'anàlisi geològica dels terrenys on s'ha de construir la planta de tractament de nitrats. Una planta que servirà per analitzar i eliminar els nitrats, que ocasionen greus problemes per a la potabilitat de l'aigua de l'aixeta de Calaf. En paral·lel, s'està redactant el projecte definitiu que estarà acabat a inicis de l'any que ve.
La futura planta s'alçarà a la parcel·la dels dipòsits actuals de Calaf i és en aquests terrenys on s'estan realitzant aquests primers treballs topogràfics i geològics. La futura planta d'eliminació de nitrats per tractament biològic és un sistema de descontaminació que utilitza la tecnologia menys contaminant i més respectuosa amb l'aigua i el medi ambient. El tractament biològic que es projectarà transformarà els nitrats de l'aigua en nitrogen gas, inodor, innocu i present a l'atmosfera, i no generarà pràcticament aigües de rebuig, al mateix temps que tot el procediment tindrà un baix consum energètic.
Aquest projecte tindrà un finançament del 70% per part de l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua), ja que l'Ajuntament va presentar la proposta de l'avantprojecte d'aquesta planta a la convocatòria de subvencions adreçades als ens locals per a la realització d'inversions per a l'execució d'actuacions d'abastament en alta i obtenint la màxima puntuació en la seva categoria. La resta es finançarà amb les ajudes que atorga la Diputació de Barcelona en el Pla General d'Inversions (les antigues meses de concertació).