//Plugins sense CDN ?>
De cara a fer extensiva aquesta campanya a tots els racons de la comarca de l’Anoia, Igualada per la Independència i la Junta Peticional Territorial d’Igualada han convocat una reunió informativa a les 19.30 h. del dilluns dia 9 de desembre, a la sala de socis de l’Ateneu Igualadí. En aquest acte s’han convidat a tots els mitjans de comunicació locals, a l’alcalde i als membres del consistori igualadí, així com als batlles dels municipis de tota la comarca.
Des d'Igualada per la Independència i la Junta Peticional territorial d'Igualada s'han publicat un seguit de preguntes i respostes que poden ser d'utilitat a les persones que volen votar:
Quan i on puc votar?
A Igualada, tothom que vulgui votar en aquesta primera jornada podrà fer-ho ininterrompudament des de les 10 h. fins a les 20 h., a les urnes que estaran instal·lades als vestíbuls de l’Ateneu Igualadí i del Teatre de l’Aurora.
Hi haurà algú que em pugui informar?
Sí, a la plaça de cal Font....
Què hi diu al text del vot?
1.- Demano al Parlament de Catalunya que dugui a terme totes les iniciatives polítiques perquè es pugui celebrar, no més tard del 31 de maig de 2014, una consulta democràticament i políticament vinculant en la qual es pregunti als ciutadans de Catalunya si volen o no que Catalunya esdevingui un estat independent.
2.-En cas que això no sigui possible perquè l’Estat espanyol no permeti, impedeixi, o dilati la celebració d’una consulta democràtica o unes eleccions plebiscitàries, o no en reconegui els resultats, demano que aquesta PETICIÓ sigui entesa com una manifestació lliure de la meva voluntat favorable (“VOT”) perquè els representants electes del poble de Catalunya DECLARIN LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA, d’acord amb el dret internacional, com a molt tard l’11 de setembre de 2014
Com es vota?
Aquest és un procés que s’ha de fer, des d’un punt de vista, legal, amb cura extrema. Les persones que vulguin votar hauran de presentar el seu DNI o passaport; signar amb bolígraf i tot seguit introduiran davant un apoderat o interventor de l’ANC la seva butlleta en una urna. El votant es quedarà amb un resguard que acreditarà que ja ha votat. Posteriorment s’aixecarà acta de les peticions recollides, es presentaran davant de notari i es dipositaran en un punt que, de moment, no es fa públic. Un sistema informàtic vetllarà perquè no hi hagi duplicitat en els vots i perquè totes les dades que constin siguin correctes. Aquest fitxer és estrictament confidencial i està protegit per la Llei de Protecció de Dades (LOPD).
Puc votar per internet?
No es pot votar per internet, ni enviar el vot per correu electrònic, ni delegar en una altra persona perquè entregui físicament el teu vot en els punts de recollida atès que cal l’acreditació personal mitjançant DNI o passaport. L’ANC no ha trobat un mecanisme legalment vàlid que permeti fer servir el vot per correu electrònic. Tampoc és vàlid el vot per correu postal
Qui té dret a votar?
Tots els ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys i també els estrangers empadronats a Catalunya. Els estrangers no empadronats a Catalunya també poden fer-ho, el seu ´vot´es considera de suport a la campanya.
Em pot perjudicar?
L’exercici del dret de petició no pot derivar en cap perjudici per al peticionari ja que els mecanismes democràtics permetent que tot es pugui demanar, analitzar i debatre en llibertat.
No és il·legal la declaració d’independència?
A petició de l’Assemblea General de les Nacions Unides, el Tribunal Internacional de Justícia de la Haia va concloure que una declaració unilateral d’independència no vulnera cap norma aplicable del dret internacional (Opinió consultiva de 26 de juliol de 2010).
Per tant, una de les possibilitats de l’exercici del dret a la lliure determinació dels pobles és mitjançant la declaració unilateral d’independència per part dels representants electes del poble que es vol autodeterminar.
Pep Pelfort
vilanova del camí
5 de desembre 2013.10:25h
Jo votaré