//Plugins sense CDN ?>
El projecte de Polígons dels Plans rebia la setmana passada un reconeixement del Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals. Els Polígons dels Plans inclouen el de la Riera de Castellolí, Pla de Rigat, Pla de les Gavarreres, Plans d'Arau i Plans de la Tossa.
El Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals ha reconegut el projecte de dinamització econòmica del polígon dels Plans, que impulsen conjuntament els municipis de la Pobla de Claramunt, Vilanova del Camí, Òdena i Santa Margarida de Montbui. L'alcalde poblatà, Santi Broch, era un dels que va recollir el diploma de reconeixement en el transcurs d'un acte que va tenir lloc el dijous 14 de febrer a l'Auditori Axa, de Barcelona.
Aquest ens, el Banc de Bones Pràctiques, neix el 2014 de la mà de la Fundació Carles Pi i Sunyer i la Federació de Municipis de Catalunya. Més de 300 iniciatives de 81 municipis catalans han rebut el certificat de bona pràctica en el període 2014-2018. El lliurament del diploma va anar a càrrec del president de la Fundació Carles Pi i Sunyer, Àngel Garcia, i del president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor.
En el projecte del polígon dels Plans, els quatre ajuntaments implicats treballen, conjuntament, per poder consolidar els seus cinc polígons: el de la Riera de Castellolí, Pla de Rigat, Pla de les Gavarreres, Plans d'Arau i Plans de la Tossa. L'objectiu és transformar l'activitat econòmica d'aquestes zones industrials en un element estratègic de desenvolupament dels quatre municipis i del territori. El projecte parteix de la premissa de considerar a mig termini territorial i administrativament els cinc polígons, que inclouen unes 130 hectàrees i unes 133 empreses, com a un sol àmbit d'activitat econòmica. La iniciativa compta amb el suport del Centre d'Innovació Anoia per donar resposta a les necessitats de les indústries i dels treballadors i treballadores, així com per atraure la captació de noves empreses i emprenedors; i amb l'Associació dels Polígons dels Plans, com a òrgan de representació de la zona.
El lliurament del certificat de bones pràctiques va tenir lloc en el marc d'una conferència sobre l'autonomia i la bona governança local, que va estar estructurada en dues ponències. Es va comptar amb la intervenció d'una representació de municipis que han obtingut el Label Européen d'Excellence en matière de Gouvernance i dels governs locals que han obtingut el certificat del Banc de Bones Pràctiques.