//Plugins sense CDN ?>
Conclós el procés participatiu del Pla Director Urbanístic d'Activitats Econòmiques de la Conca (PDUAECO), el document final assenyala els possibles creixements industrials a Jorba i a l'aeròdrom d'Òdena. Les reaccions no s'han fet esperar i l'empresa Adequa ja ha protestat pel document final.
Els resultats del procés de participació del PDUAECO es coneixien aquest dimarts. El batlle de Jorba, David Sánchez, indica al voltant dels resultats (que situen a Jorba com una de les zones on es classifiquen hectàrees per al creixement industrial) que "no equival a tenir carrers i urbanització de manera immediata". El calendari per a l'aprovació definitiva per part de la Generalitat se situaria a mitjans del 2022. Les darreres setmanes, el col·lectiu Jorba Reflexiona ha instat al govern municipal que posi a consulta el creixement industrial que contempla el PDUAECO. Sánchez explica que "estem oberts a estudiar-ho i donar resposta" però matisa que "s'acaba de fer un procés participatiu en el que hi han pres part alguns dels membres" de Jorba Reflexiona. El govern municipal recorda que "amb el nou dibuix del pla, hi ha menys hectàrees industrials que abans".
Segons Sánchez, la planificació sorgida del Pla Director del 2009 totalitzava 86 hectàrees, repartides entre la zona de Cal Piqué -53- i la de les Alzinetes -33-, vora la planta de compostatge. Ara, en el nou document, seran 46 hectàrees al terme municipal de Jorba (i una trentena més a Igualada, en la zona on s'havia d'instal·lar fa uns anys el Parc Tecnològic).
L'Ajuntament afirma que "només s'urbanitzarà sota demanda" i que la proposta final "és fruit del treball de tots els ajuntaments de la Mancomunitat" per classificar i harmonitzar el seu sòl industrial. Sánchez demana que "no es desinformi: amb aquest pla nou, les hectàrees industrials es redueixen i es tracta en tot cas de sòl que ja constava com a industrial".
Els resultats que va fer públics la Mancomunitat aquest dimarts i que es traslladaran al Departament de Territori i Sostenibilitat perquè elabori el document definitiu, deixaven fora de l'equació les zones de Can Morera i Can Titó, que els respectius ajuntaments d'Òdena i Vilanova del Camí, a més de nombroses associacions, havien demanat que no s'hi incloguessin. Les zones on hi ha un possible creixement industrial seran Jorba-Igualada, a la zona de Can Blasi (la recta de Can Piqué), i a l'àrea contigua a l'aeròdrom.
Justament es demana una consulta popular per tal que TOTA la població pugui expressar la seva aprovació o repulsió cap a la transformació de l’entorn de manera definitiva. El fet que alguns... Llegir més membres hagin participat en la exposició pública duta a terme de manera telemàtica degut a la pandèmia i les seves conseqüències, no ha de ser cap argumentació per tapar les opacitats en l’exposició pública del projecte.
És un dret del poble poder expressar les seves idees. SI a una consulta popular, NO a les decisions arbitràries per part de les autoritats (que ens recorden èpoques passades)
Jimy Corcelles Seuba
Jorba
6 de març 2021.13:02h
’Considerar’ no crec que sigui la resposta. Sobretot quan tens a més de mig poble emprenyat per la manera d’actuar en els procesos d’exposició pública.
Des de fa anys, que cada vegada... Llegir més que hi ha alguna actuació important, dóna la sensació que des de l’ajuntament s’afavoreixi la opacitat a la transparència. Exposant publicament processos,decisions o projectes des de les xarxes i no fent cap mena de ressò al poble. Hem passat de no tenir cap càrrec polític assalariat a tenir un alcalde a temps parcial i amb salari rondant els 2000€/més nets (poble de 800 habitants!!!) .
De tenir una plaça amb funció de rotonda al mig del poble a un espai gairebé peatonal.
De fer un centre de dia subvencionat per la Generalitat i que seria una obra modèlica, que aportaria llocs de treball al poble a tenir aquest espai fa m’ha més de deu anys tancat, ple de material i buit de personal, per tant és un immoble que només produeix despesses o cap benefici, ni econòmic ni social.
De tenir una de les millors instal·lacilons esportives estivals (la piscina)enveja de mitja comarca, on hi havia cua per entrar, a no venir ningú durant tot l’estiu.
Tot això diu molt de la gestió de l’actual ajuntament. Sembla que cada vegada que des de l’ajuntament es pren una decisió, no són les adequades (i ni molt menys consensuades) pel conjunt d’habitants de Jorba. Bona part de la població es qüestiona si l’actual grup de govern actua correctament o bé hi ha algun tipus d’interès, polític, econòmic, o simplement no són les persones adequades per estar prenent decisions, doncs NO REPRESENTEN a la majoria de Jorbencs. Han viscut de la fama que els precedia en la seva gestió (anterior alcalde J.Mª Palau) .
Per tot això, és ABSOLUTAMENT NECESSARI realitzar aquesta consulta ABANS D’HIPOTECAR el paisatge i l’entorn del poble. No podem dependre de les decisions arbitràries d’un batlle que no viu al poble i d’un equip de govern, que cada vegada que qüestiones les seves decisions, s’ho prenen com una ofensa personal contra ells, en comptes d’entendre que hi han d’altres posicionaments possibles. La democràcia és també saber escoltar a qui pensa diferent de tu, i per tant poder-els-hi donar l’oportunitat de poder-se expressar.
ES ABSOLUTAMENT NECESSARI CONSULTAR AL POBLE DE JORBA SI ES VOL TIRAR ENDAVANT AQUEST POLÍGON. Sobretot quan veiem mils i mils de metres per edificar en d’altres polígons de la comarca.
VOLEM UN ALTRE POLIGON BUIT? i perdre part de la nostre identitat paisatgística. No n’hi ha prou amb l’Autovia que creua tot el municipi?
Si us plau Ajuntament de Jorba, Reflexioneu, Reflexioneu cap a on us porta tot aquest atzucac.
Gràcies!