TORNAR

La bona resposta al Bicibús a Igualada, 90 persones, avala que es faci permanent el pròxim curs

societat
Divendres, 28 maig 2021. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Es va engegar fa una setmana amb sis línies diferents i la participació de set centres educatius. L'organització destaca que "volem promoure una mobilitat sostenible, adquirir noves habilitats i autonomia personal i millorar la salut i el rendiment escolar del infants". 

La setmana passada, Igualada es va sumar a les viles on s'utilitza el BiciBús per anar lescola. Al llarg d'aquests darrers mesos, aquest sistema de transport col·lectiu cap a l'escola amb bicicleta, s'ha anat estenent com una taca d'oli a diferents poblacions de Catalunya i de fora. La prova pilot de fa uns dies tenia l'objectiu de fer-lo permanent el curs vinent i "l'estrena no podia haver anat millor, amb més de 90 infants inscrits i 40 acompanyants".

L'organització destaca que el "BiciBús permet anar amb bicicleta a l’escola de forma segura, sostenible i en grup i segurament és un mecanisme molt potent per mica en mica anar canviant els hàbits en la mobilitat cap a l'escola". També que "cal deixar enrere el col·lapse de cotxes que hi ha a les hores punta d'entrades i sortides de les escoles". Els participants es van incorporant a les diferents línies del BiciBús segons les zones on viuen i van en grup fins l'escola, el que els proporciona una seguretat, ja que el grup està sempre guiat per adults voluntaris que fan de motor, ja siguin pares, membres de les AMPA, professors o voluntaris de Ciclistes Urbans d'Igualada. La segona prova pilot es farà el 4 de juny, i on també s'incorporaran els instituts. Per a més informació o per participar com a voluntari, podeu enviar un correu a bicibusigualada@gmail.com.

El BiciBús està promogut per Ciclistes Urbans d’Igualada, amb la col·laboració de les escoles i instituts i les AMPA. Ciclistes Urbans d'Igualada és una entitat sense ànim de lucre que vol promoure l’ús de bicicleta i que reclama una millora en la mobilitat sostenible de la ciutat i de la Conca, i just ara acaba de llençar un Manifest per reivindicar una mobilitat més sostenible i segura, per adherir-se i signar-lo, es pot fer des de www.ciclistesurbans.org. Es poden seguir les properes convocatòries, a Twitter @CiclistesUrbIGD @igualadapelclima i @2rodesbttigualada o bé per Instagram a Fridaysforfuture.igualada, Ciclistesurbansigualada i @2rodesbttigualada i també a www.ciclistesurbans.org.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.