TORNAR
PUBLICITAT

Cal Badia es convertirà en un nou equipament per a joves

A la tardor s'obrirà un procés participatiu per determinar-ne els usos i el model de gestió

societat
Divendres, 4 juliol 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Amb la voluntat d'atendre una de les demandes històriques del jovent igualadí, l'Ajuntament d'Igualada ha iniciat un projecte per convertir la finca de Cal Badia en un nou espai per als joves i les entitats juvenils igualadines. Aquest nou espai complementa l'activitat de la Kaserna, inaugurada ara fa onze anys i, tal i com va assenyalar el regidor de Joventut Joan Requesens, "no es fa a canvi de res", en clara referència a l'Espai dels Somnis.
PUBLICITAT

Interior de la torre de Cal Badia

Cal Badia

Cal Badia

Aquest dimarts 1 de juliol es va presentar al Consell Municipal de Joves el nou projecte d'adequació de la finca de Cal Badia per a ubicar-hi un nou equipament juvenil. El regidor de Joventut de l'Ajuntament d'Igualada, Joan Requesens, va explicar als joves i representants d'entitats juvenils igualadines "que aquest projecte neix de la demanda històrica del jovent de la ciutat, que sempre ha reclamat espais".

Requesens també va anunciar que a la tardor s'obriria un procés participatiu, obert a tots els joves i entitats juvenils que ho desitgin, per determinar els usos i el model de gestió d'aquest nou espai. Tanmateix, el regidor va anunciar que l'Ajuntament posa damunt la taula un punt de partida per obrir el debat. "Volem, va assenyalar Requesens, que sigui un espai de creació, d'intercanvi d'idees i de projectes, i que es fonamenti en valors com la cooperació, la col·laboració, la participació, la cohesió social, la corresponabilitat, la capacitat crítica, etc.". El regidor també va assenyalar que "serà un espai obert a tota la ciutat, però des d'una perspectiva juvenil".

Model de gestió

Del procés participatiu, al costat dels usos, també n'ha de sortir el model amb què es gestionarà el nou equipament. El regidor va avançar que en aquest nou espai "no s'hi ubicaran dependències municipals, ni haurà conserges", però deixa obert al debat amb els joves i les entitats quin serà el model de gestió final. Des de l'Ajuntament d'Igualada s'han estudiat diversos models, des de la cogestió a la gestió derivada. En el primer cas, les activitats o serveis serien gestionats principalment pels joves amb el suport econòmic de l’Administració, amb un organisme compartit entre tots dos, en el qual es dissenyarien les línies i s’avaluaria el funcionament.

En el cas de la gestió ciutadana derivada, una associació sense ànim de lucre i arrelada al territori gestionaria l’equipament amb voluntat de fomentar la participació i transformar la comunitat. La titularitat, però, seria municipal i el responsable de la gestió seria l’entitat. Existeix la possibilitat, tal com explica Requesens, de crear una nova entitat de joves involucrats en la creació de l’espai. El departament de Joventut descarta d’entrada, però, la gestió municipal directa o la gestió totalment externa. En tot cas, i en clara referència a l'Espai dels Somnis, Recasens va manifestar que aquest nou projecte "no és a canvi de res".

Cal Badia, dels gats als joves

Cal Badia, en desús des de fa anys, ha estat focus d'atenció de possibles projectes en diversos governs de la ciutat des que el 1997 va passar a titularitat municipal. Des de l'alberg de joventut fins a un espai per al protocol institucional. Actualment aquesta finca compta amb un edifici senyorial de quatre plantes, amb una superfície total de 690 m2. Els seus "inquilins" són una colònia urbana controlada de gats (l'única sota control municipal de la ciutat), que alberga un centenar d'animals.

El departament de Sanitat i Salut Pública de l'Ajuntament d'Igualada, que gestiona aquesta colònia controlada conjuntament amb entitats especialitzades de voluntariat, garanteixen el control de la natalitat i les condicions sanitàries dels felins. L'Ajuntament està buscant un nou emplaçament per traslladar aquesta colònia i poder iniciar les obres d'adequació de l'espai per al futur equipament juvenil.

D'aquesta manera, tal i com explica Joan Requesens, "l'Ajuntament dóna resposta a les demandes dels joves, un joves que a Igualada tenen moltes ganes de fer coses i desenvolupar projectes vitals".

PUBLICITAT

5 Comentaris

P

Pau

Igualada

5 de juliol 2014.15:12h

Respondre

I ara, què diran els somiadors?
Quines seran les raons per continuar ocupant un espai de manera il·legal?

O

Oscat

4 de juliol 2014.10:48h

Respondre

No al desallotjament! Cal Badia no es toca! Els gats també tenen sentiments.

A

Andrea M. Gracia

Vilanova

4 de juliol 2014.10:15h

Respondre

Crec que l’ajuntament hauria de garantir que el trasllat es farà respectant els animals. estem cansats del maltractament animal a la ciutat, des de circs fins a exposicio d’animals en fires i... Llegir més salons com si fossin cotxes. respect.

J

Joanma

=ada

4 de juliol 2014.10:00h

Respondre

Els gats no es deixen traslladar, tornaran a anar a cal Badia.

M

Miquel Sanchez

Igualada

4 de juliol 2014.08:45h

Respondre

molt bona notícia. lo mes fort de tot es que en un edifici com aquest fins a dia d’avui fos destinat als gats. amb tot al respecte als animals, crec que es immoral destinar un equipament com a... Llegir més aquest als gats.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.