TORNAR

Calaf estudiarà implementar en breu una recollida porta a porta

El govern considera que cal un canvi de model per assolir els objectius d’un 60%

societat
Dilluns, 17 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El 2019, Calaf va assolir segons el consistori els millors resultats en recollida selectiva, amb un 49%. Es venia d'un 45% el 2018. El govern espera que amb noves mesures, la xifra se situï entre les millors de Catalunya, amb un 90%.

PUBLICITAT

L'Ajuntament calafí ha donat a conèixer els resultats de la recollida selectiva l'any 2019. Són els més alts mai aconseguits, amb un 49% de recollida selectiva, tot i que "calen més esforços per assolir els objectius del PRECAT-20 d'arribar al 60% l'any 2020". És per aquest motiu que l'Ajuntament treballa per implementar un nou sistema de recollida, la recollida porta a porta, que en el millor dels casos permet assolir nivells superiors al 90%.

Els actuals dispositius de recollida a CalafConsideren que "una altra dada positiva és la reducció de la generació de residus, amb una producció d'1,45 quilograms al dia i habitant, recuperant els valors dels anys anteriors". Les dades de la deixalleria indiquen que mentre que l'any 2018 hi va haver 319 registres d'entrada, el passat 2019 en van ser 735, de manera que s'han multiplicat 2,3 vegades. Consideren que la millora s'explica per la campanya de foment de la deixalleria 2019, en la qual cada mes se sortejava algun lot de productes ecològics o experiències entre les entrades. Aquest 2020, s'ha introduït una novetat a la deixalleria: un punt d'intercanvi de llibres pels usuaris que en fan ús (es pot demanar més informació al personal de la deixalleria).

D'altra banda, la recollida de tèxtil amb finalitats socials, ja que es realitza a través de la Fundació Humana, també mostra dades positives, amb més de 15 tones, el que suposa un increment respecte a anys anteriors. A la vista dels bons resultats, l'Ajuntament recentment ha renovat el seu conveni amb Humana i s'han ampliat el nombre de contenidors. Als quatre existents (Pius Forn, 19; Torà, s/n, Onze de Setembre, 2; St. Joan Baptista de la Salle, s/n), cal sumar-hi un nou contenidor a la plaça de Catalunya, a La Pineda. La recollida d'oli vegetal amb contenidors a la via pública, iniciada l'any 2018, es manté estable, recollint un total d'1,7 tones, el que ha ajudat a prevenir la contaminació de l'aigua.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.