TORNAR

El CAP Nord incorpora elements de comunicació augmentativa per diferenciar els seus espais

Es volen seguir implementant aquests elements de senyalètica, com els pictogrames, a les instal·lacions

societat
Dijous, 1 agost 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'equipament que gestiona ha activat canvis en la senyalètica amb l'ajut de membres de la Fundació Àuria. S'han col·locat pictogrames per ajudar a la identificació dels espais a persones sense alfabetitzar o amb diferents disfuncions o mancances cognitives.

El CAP Nord treballa per la millora de la comunicació amb els seus usuaris. Aquests dies, ha començat a posar nous elements de comunicació augmentativa amb el suport de la Fundació Àuria. Ambdues entitats són a la Xarxa d'Inclusió d'Igualada i s'han assessorat, en un primer moment, en millorar la identificació de les consultes externes amb pictogrames i fotografies per facilitar la ubicació dels professionals i serveis que atenen en aquell moment.

Els pictogrames són símbols dels sistemes no alfabètics basats en dibuixos significatius que de manera clara i esquemàtica sintetitzen un missatge o informació sobrepassant les barreres del llenguatge oral i amb objectiu d'informar i/o senyalitzar. Així, un pictograma hauria de ser completament comprensible en tan sols tres mirades i s'ha de poder entendre pel major nombre de persones, independentment de la formació, idioma o discapacitat.

També s'estableixen altres línies d'actuació en coordinació amb la Fundació Àuria, com el disseny d'infografia per informar d'elements de la Carta de Drets i Deures dels usuaris, d'utilització i circuits de l'equipament, etc. Segons els impulsors de la campanya "les persones amb greus disfuncions de parla o de llenguatge depenen de la comunicació augmentativa i alternativa per complementar la parla residual o com una alternativa a la parla no funcional. La comunicació augmentativa és útil també per superar barreres idiomàtiques".

És un sistema que pot ser molt més complex, però el CAP Nord s'ha proposat anar incorporar elements que ajudin en el possible a saltar aquelles barreres que els usuaris i usuàries puguin tenir i facilitar-los l'entesa. Aquests dies s'ha anat incorporant unes identificacions en uns suports de metacrilat que especifica la consulta (metge/infermera.......) i el nom del o de la professional.


1 Comentaris

J

Joan Guilella Pérez,

Igualada

2 d'agost 2019.14:34h

Respondre

Pot servir tan a nivell bàsic, mitja i superior educatiu

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.