TORNAR
PUBLICITAT

Capellades canvia la il·luminació dels equipaments per reduir al 50% la despesa

societat
Dimecres, 15 febrer 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament de Capellades ha decidit potenciar l'estalvi energètic canviant la il·luminació dels diferents edificis públics de la vila. El regidor Sergi Pérez aclareix que "el canvi té lloc en diferents fases per no haver d'assumir tota la inversió a la vegada". 

PUBLICITAT

Capellades continua amb la política per a una millor eficiència energètica. Les bombetes de diferents equipaments han estat substituïdes per altres de més eficients, que produeixen més energia amb menys despesa d'electricitat. Així s'han retirat les bombetes fluorescents de 36 watts de potència i se n'ha col·locat de 18 watts amb leds, per a disminuir el consum a la meitat. La tecnologia té un consum més baix d'energia, duren més temps, són de tamany més reduït, resisteixen a les vibracions i redueixen l'emissió de calor, cosa que ofereix una llum més càlida.

El nou material, com aquesta bombeta, de 18 wattsEl canvi d'il·luminació s'està fent de manera paulatina als diferents equipaments públics de l'Ajuntament. Ara com ara ja s'ha fet el canvi a la Llar d'Infants Vailets, al Poliesportiu Municipal, a tot l'edifici de Cal Ponet, al magatzem de la Brigada i actualment s'està realitzant a l'Escola Marquès de la Pobla. Sergi Pérez, regidor de Governació, Sostenibilitat i Urbanisme, considera que "el canvi d'il·luminació es va fent a poc a poc per no assumir el cost de compra de les noves bombetes de cop, però tenim la previsió que ben aviat tots els equipaments públics estaran il·luminats amb un criteri més sostenible i eficient".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.