TORNAR
PUBLICITAT

Capellades redueix la població de coloms un 40%

Gràcies a 3 dispensadors de pinso amb anticonceptius

societat
Dimecres, 16 gener 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La vila de Capellades ha aconseguit reduir, en poc menys de dos anys, la població de coloms gairebé a la meitat, concretament un 40%, gràcies a tres dispendors de menjar que conté pinso amb l'anticonceptiu Ovistop, específic per a aquesta espècie.

PUBLICITAT

Les tres menjadores estan instal·lades al terrat de l'Ajuntament, al costat del Museu Molí Paperer i a Cal Ponet. L'Ajuntament havia censat la població de coloms en 345 i actualment en tenen registrats, gràcies a les càmares instal·lades al costat de les menjadores, uns 200.

Salvador Vives, regidor d’Acció Social de l'Ajuntament de Capellades,  ha assenyalat que “tot el tractament ha tingut un seguiment per part de biòlegs que han anat ajustant el sistema per tal d’extreure’n el màxim rendiment”. L’anticonceptiu que conté el ponso per a coloms "redueix els naixements de coloms de forma que no es reposen els individus que van morint a causa de la mortalitat natural de la espècie, la qual és molt elevada. D’aquesta forma s’aconsegueix tenir una població reduïda de forma respectuosa amb els coloms, és a dir sense necessitat de fer captures i sacrificar-los. Aquest fet fa que sigui ben acceptat per tots els sectors de la societat. Aquest anticonceptiu no afecta a altres espècies, persones o altres animals ni tampoc té cap risc pel medi ambient" han explicat des de l'ajuntament capelladí.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.