TORNAR

Carme Ruscalleda: ‘La cuina s’ha de nodrir dels productes de proximitat’

Un estudi mostra que cal millorar els hàbits alimentaris i d'exercici físic dels escolars

societat
Dimarts, 1 juny 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’auditori de l’Ateneu Igualadí es va omplir, dilluns a la tarda, amb motiu de la presentació de l’estudi del Consell Comarcal de l'Anoia sobre els hàbits alimentaris i d’activitat física dels infants de la comarca, que va comptar amb la presència de la reconeguda cuinera. Ruscalleda va explicar amb l’energia i la simpatia que la caracteritzen com elaborar plats senzills, sans i atractius per a totes les edats i gustos.

La xerrada va aplegar un nombrós públic a l'Ateneu

Carme Ruscalleda, Marc Castells i Núria Rosich

Carme Ruscalleda va afirmar que ‘la cuina, tant la quotidiana com la professional, s’ha de nodrir dels productes de proximitat, de la terra’, i que en temps de crisi com l’actual no s’ha de deixar de banda la qualitat: ‘Si el preu és més car però l’aliment és de més qualitat, ja val la pena; val més comprar poc però bo’, va dir Ruscalleda. La cuinera també va dir que es poden fer plats saludables de manera ràpida i fàcil: ‘Si l’aliment és bo, no necessita grans elaboracions’. Així, en la seva xerrada, Carme Ruscalleda va donar idees per fer plats senzills i atractius, utilitzant productes sans i de temporada.

Necessita millorar

Pel que fa a l’Estudi d’hàbits alimentaris i activitat física de la població escolar de la comarca de l’Anoia 2010’, presentat per la dietista Núria Rosich, se’n desprèn que el nivell nutricional mitjà de la població estudiada és del 6,74, cosa que indica que cal millorar l’alimentació d’aquests nens i nenes. Per exemple, en l’àpat més important del dia, l’esmorzar, moment en el qual un 20% dels infants anoiencs no pren cap làctic i, en canvi, un 21% menja pastisseria industrial de manera habitual.

A banda de l’alimentació, l’estudi també analitza l’activitat física que realitzen els nens i nenes, davant de l’estona que passen davant de la televisió o de l’ordinador. El nivell mitjà d’activitat física de la població estudiada és de 5,72, de manera que caldria també millorar aquest indicador. L’estudi també posa de manifest que, a més d’inculcar els hàbits saludables als infants, cal conscienciar també els pares i mares.

Aquesta iniciativa del Consell Comarcal es materialitza, a banda de l’estudi, en una guia didàctica per a les escoles, el llibret ‘Anoia, alimentació i salut’. Amb les conclusions de l’estudi es pretén poder actuar de manera directa en l’adquisició d’uns hàbits saludables per part de la població més jove de la comarca.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.