Igualada donava la benvinguda, la tarda de dimecres, amb la presència de l'alcalde i regidors del consistori, representants del CatSalut i del Consell, i desenes de persones de l'AECC al centre assistencial que serà la seu de l'entitat a l'Anoia. Un centre que es complementarà amb el servei d'atenció psicològica que hi ha a l'Hospital.
La comarca té a partir d'ara un centre assistenial de l'AECC-Catalunya contra el càncer que evitarà que el col·lectiu de persones que fa tractaments d'aquesta malaltia hagi de desplaçar-se a Barcelona. És la primera seu descentralitzada de la demarcació i va reunir desenes de persones, amb el batlle d'Igualada Marc Castells i Juli de Miquel, president de l'AECC al capdavant. Aquest ressaltava la tria d'Igualada i l'Anoia perquè "hi té molt relleu la solidarita respecte el càncer: hi ha juntes actives que requerien un punt de referència i ajuda". Aquest centre, de 100 metres quadrats, a la Rambla Nova, oferirà gratuitament serveis integrals per a pacients i famílies.
Després va parlar Teresa Campanera, directora del CatSalut a l'Anoia, per agrair que "on no hi arriba la Generalitat, hi sou els volunraris. En això, anirem a la una. Tots hem perdut algú pel càncer, cal aprofitar un espai així". La seguia el vice-president del Consell, Santi Broch, que prometia suport al centre per la tasca que farà "en els tractaments d'acompanyament".
Marc Castells, en el seu torn, va congratular-se que Igualada tingués el primer centre fora de Barcelona. Va assegurar que "hi ha un equip meravellós amb el que farem quelcom important: la gent que pateix tindrà un cop de mà. I gràcies a aquest dispositiu, es podrà avançar". Aquest és el primer d'una sèrie de centres assistencials d'abast comarcal que l'AECC-Catalunya contra el Càncer té previst obrir a curt termini a la província de Barcelona. Es tracta, doncs, del primer pas del desplegament territorial que l'associació vol fer per poder fer front a la nova realitat que envolta la malaltia (cada vegada hi ha més persones que conviuen amb el càncer durant més temps i amb determinades mancances o seqüeles, així com una major prevalença de la malaltia degut a l'envelliment de la població i als factors de risc coneguts) i amb uns objectius molt concrets: aproximació dels serveis a la població, universalitat de l'ajuda i professionalització dels serveis oferts.