TORNAR

Celebracions religioses per la Setmana Santa, a Igualada

Processons, actes litúrgics i rituals els protagonistes

societat
Dijous, 17 abril 2014. 09:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Setmana Santa és el moment més important de l'any litúrgic cristià, i la Capital de l'Anoia duu a terme diversos actes per celebrar-la a través d'un ric conjunt de pràctiques festives -processons,  i altres activitats litúrgiques i rituals- amb les que la comunitat cristiana recorda i recrea els darrers moments de Jesucrist a la Terra, el que es coneix com a la Passió, Mort i Resurrecció. A la ciutat es duen a terme diverses processons, una de caràcter tradicional i celebrada en la Festivitat del Sant Crist, festa local, i les altres inspirades en les formes andaluses, que es duen a terme des de dijous i fins diumenge al Barri de Fàtima.

Processó de Setmana Santa a Fàtima. Arxiu: Santi Carbonell

Divendres Sant

Dins del cicle Pascual destaca el Divendes Sant, a l'església del Roser, es commemora el miracle de la suor del Sant Crist d´Igualada el 1590. A les 11 del matí tindrà lloc el viacrucis, amb cants a càrrec de la Coral de Santa Maria, dirigida per Coni Torrents i acompanyada a l'orgue per Maite Torrents.

Processó del Sant Crist d’Igualada

Dimarts de Pasqua, Igualada celebra la Festa del Sant Crist amb una processó, recordant el trasllat de la imatge des de l’església del Roser fins a l’altar de la Minerva de la basílica de Santa Maria.

La celebració començarà a les onze del matí, a la Basílica, amb la solemne concelebració Eucarística presidida per Mons. Romà Casanova, bisbe de Vic, acompanyat de sacerdots i religiosos igualadins i forans. La Schola Cantorum, dirigida per Josep Miquel Mindán, acompanyada a l’orgue per Gina Miranda, tindrà cura dels cants. Dirigirà el poble Florenci Oliva. Després de la comunió Antoni Prat i Tort, acompanyat a l’orgue per Gina Miranda, oferiran la interpretació del sonet verdaguerià “A Igualada, en el centenari del Sant Crist”, musicat per Daniel Mestre. En acabar, benedicció solemne i cant dels Goigs al Sant Crist.

Seguidament, i a la mateixa Basílica, concert a càrrec de la Capella de Música de la Tossa, sota la direcció de Frederic Prat.

A dos quarts de set de la tarda, processó d’homenatge a Jesús Crucificat que recorrerà el següent itinerari: Santa Maria, plaça de l’ Ajuntament, carrer de l’Argent, Plaça de la Creu, carrer Garcia Fossas, rambles de Sant Isidre i General Vives, carrer de Sant Jordi, plaça del Rei, carrer del Roser. A l’església del Roser es cantarà el sonet, a càrrec d’Antoni M. Prat i Tort, acompanyat a l’orgue per Gina Miranda i Aranda. Seguidament a la Plaça Pius XII, actuació de Bitrac Dansa amb l’escenificació reduïda de la Moixiganga d’Igualada, després de la qual el poble i les banderes gremials i d’entitats precediran al Sant Crist en la seva entrada a la Basílica de Santa Maria.

En acabar, a la Basílica, veneració de la Imatge i Eucaristia, presidida per Mn. Joan Mir, que va ser vicari de Santa Maria, amb acompanyament de la Coral de Santa Maria, dirigida per Coni Torrents. Lluís Victori a l'orgue i drigirà el poble Florenci Oliva.

Dilluns de Pasqua

A les vuit del vespre a la Basílica de Santa Maria, Vespres solemnes i Eucaristia presidida per mossèn Josep M Pujol, rector de la parròquia de Santa Margarida de Montbui. S’encarregarà dels cants el Cor de Vespres, dirigit per Isidre Prat.

Divendres de Pasqua

A les vuit del vespre, a la Basílica de Santa Maria, hi haurà la cloenda de les festes amb una Eucaristia presidida per Mn. Josep Massana, rector de la parròquia de Santa Maria. Acompanyarà la Coral de Santa Maria, dirigida per Coni Torrents i, a l’orgue, Maite Torrents. Monitor de cants, Florenci Oliva.

En acabar, es retornarà processionalment la Imatge a la seva capella.

Processons del barri de Fàtima

La Cofradía de Jesus Nazareno, María Santíssima de los Dolores y Santo Entierro, fundada el 1969, organitza processons de caire popular, inspirades en les formes tradicionals andaluses.Totes les processons sortiran des de l’Església de Fàtima.

Aquest dijous sant, dia 17, a les 10 de la nit, es durà a terme la processó de Nuestro Padre Jesús Nazareno pels carrers del barri.

Divendres sant la processó serà a partir de les 9 del vespre, amb les imatges del Santo Entierro i María Santíssima de los Dolores.

Diumenge Sant, la processó de Jesús Ressucitat es durà a terme a les 12 del migdia.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.