TORNAR

Comença la instal·lació de la nova canalització d'aigua al barri masquefí del Maset

La inversió de l’Ajuntament supera el milió i mig d’euros

societat
Dijous, 16 novembre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Pas endavant per millorar la qualitat de vida dels veïns de la urbanització del Maset amb l'inici dels treballs de la canalització de l'aigua. L'actuació no suposarà cap cost extra per als veïns i tindrà una durada aproximada de sis mesos.

L'Ajuntament de Masquefa i Anaigua –empresa gestora del servei d'aigua als municipis de Masquefa, Piera, Mediona, Castellfollit i Riubregós- van signar el contracte d'obres per a la instal·lació d'un sistema de canalització d'aigua a la urbanització d'El Maset. Els treballs duraran uns sis mesosi tenen un cost de 1.594.099 euros (IVA inclòs) i és previst que comencin al llarg dels propers dies.

La firma del contracte, amb el representant d'Anaigua i l'alcalde Xavier BoqueteEls veïns de la urbanització no hauran de fer front a cap quota especial per al desenvolupament de les tasques. La instal·lació del sistema de canalització d'aigua suposarà el tret de sortida al pla d'urbanització d'aquest sector que actualment presenta importants mancances, com ara la falta d'un servei de clavegueram o el mal estat de diferents vials de la urbanització. Així, l'Ajuntament donarà compliment a un dels projectes més estratègics del mandat en termes de reformulació i adequació de les urbanitzacions de la vila.

El regidor d'Urbanisme Enrique Gómez explica que "el projecte té un objectiu ben clar: millorar la qualitat de vida dels residents i garantir un estat òptim dels serveis que es presten a la urbanització". Per tot plegat, Gómez afegeix que "els veïns d'El Maset mereixen que des de l'administració els donem, per fi, plenes garanties que les mancances evidents i injustificables que pateixen des de fa massa anys comencin a resoldre's ja i sense més retard". Gómez conclou que "hem seguit en tot moment els principis de prudència tècnica i econòmica i buscant sempre l'interès general i la viabilitat del projecte".

Quan s'acabi aquesta primera fase d'urbanització, el projecte es complementarà amb la construcció d'una xarxa de sanejament a tota la urbanització, amb l'ampliació de les voreres dels carrers, i amb l'anivellament de les voreres per facilitar la circulació de les persones amb mobilitat reduïda. Finalment, i de forma complementària a la resta de tasques, l'empresa adjudicatària dels treballs, Anaigua, també introduirà algunes millores sense cap cost addicional per a l'Ajuntament. Concretament, està previst el desdoblament de les canalitzacions d'aigua amb l'objectiu de facilitar les tasques d'arranjament en cas d'incidències i minimitzar les molèsties pels veïns; la instal·lació de noves escomeses a totes les parcel·les de la urbanització; i la col·locació de vàlvules reguladores de la pressió en diferents sectors.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.