TORNAR

Igualada ja té el projecte del Centre Cívic Nord que estarà en marxa el 2019

Les obres de l’edifici, de cinc plantes, tindran un cost de 3 milions d’euros

societat
Dimecres, 15 novembre 2017. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El tercer equipament cívic municipal i el cinquè de la capital de l'Anoia serà un fet a principis del 2019. Les obres s'engegaran la primavera que ve, al solar que es va anunciar fa un any i mig, al carrer Sant Martí de Tous.

PUBLICITAT

L'Ajuntament d'Igualada ha rebut dels serveis tècnics el projecte executiu del futur Centre Cívic Nord, que serà el tercer equipament cívic de titularitat municipal que hi haurà a la capital de l'Anoia, el cinquè si es contemplen també els dos que depenen de la Generalitat de Catalunya. Ha de donar servei al quadrant nord-occidental de la ciutat, en global a unes 11.000 persones. Les obres començaran el 2018 i tenen una previsió aproximada de 12 mesos, de manera que el centre estarà en marxa la primavera del 2019. L'alcalde, Marc Castells, i el tinent d'alcalde d'Entorn Comunitari, Fermí Capdevila, avancen que el Departament d'Entorn Comunitari -que dirigeix aquest darrer- centralitzarà la seva activitat en el nou edifici.

Un edifici fet amb un disseny funcional i modern "hem anat a mirar com són els millors centres cívics de Catalunya". S'hi preveu una inversió propera als 3 milions d'euros. L'alcalde afirma que "amb aquest, l'Ajuntament completarà la cobertura d'aquest tipus d'equipaments al conjunt de la ciutat" i recorda
que "els centres cívics són fonamentals per a la dinamització dels barris, la cohesió social, el servei de proximitat a les persones o l'activitat de les entitats i la ciutadania".

Castells mostra la seva satisfacció per tenir encaminats els principals projectes del mandat, que es van anunciar el 2016 com "l'Ateneu Cinema, el projecte estratègic de Ciutat Universitària, el pla de modernització d'equipaments esportius i la candidatura de Ciutat Europea de l'Esport 2019, la consulta de projectes pel futur del barri del Rec, el Parc Central, l'enllaç amb la Ronda Sud i aquest Centre Cívic Nord, entre altres".

El nou equipament s'aixecarà en un terreny de 1.600 metres quadrats, a tocar de l'Hotel Amèrica i amb façanes a l'Avinguda Mestre Muntaner i al carrer Sant Martí de Tous. L'Ajuntament va adquirir l'any 2016 aquesta parcel·la, que era de titularitat privada, ja amb aquesta voluntat. El projecte executiu que ara s'ha presentat és el fruit d'un pla funcional mitjançant el qual, al llarg dels últims mesos, s'han avaluat les necessitats i requisits que hauria de
tenir la instal·lació per a oferir uns espais i serveis el més adequats possible a allò que demandarà la ciutadania. Un pla consensuat pel govern municipal –PDeCAT– i els Socialistes d'Igualada.

La imatge virtual d'aquest nou edificiL'edifici constarà de cinc plantes en total, amb el seu accés principal pel carrer Sant Martí de Tous, on hi haurà també amb una nova zona verda. Serà una estructura diàfana, amb molta entrada de llum natural, totalment accessible per a tots els seus usuaris i que seguirà també criteris d'eficiència energètica que li han de permetre assolir la màxima classificació A. A la planta baixa hi haurà el vestíbul general i la recepció, l'espai de treball dels responsables de coordinació, l'espai de trobada, una sala polivalent gran, els serveis sanitaris generals i vestidors; a la planta primera hi haurà una sala gran de lectura; a la segona planta s'hi podrà trobar l'espai polivalent per entitats amb un despatx de tècnics i l'espai d'oficines on es preveu traslladar el departament d'Entorn Comunitari i Cooperació; a la planta tercera hi haurà una aula de cuina, una aula de formació, l'espai de reunions i una aula de manualitats; i a la quarta planta s'han plantejat dues aules d'activitats dirigides i una terrassa que podrà acollir també activitats a l'aire lliure. Les cinc plantes comptaran, a més, amb lavabos i espais de magatzem. 

El govern considera que ara, amb aquesta novetat, la totalitat de la ciutadania tindrà un centre cívic de proximitat. El Centre Cívic de Fàtima, té una àrea d'influència d'uns 5.100 habitants incloent Sesoliveres i el Pla de La Massa; l'Espai Cívic Centre, obert el 2005, cobreix el districte Centre amb un públic potencial de 8.900 habitants; el Casal Cívic Montserrat, al districte de Llevant, dóna servei a una població d'unes 9.100 persones i el Casal del Passeig, cobreix el sud del districte Pla de Sant Magí, amb uns 6.200 habitants.

La distribució esmentada fa que la zona que comprèn el nord del Pla de Sant Magí, el nord del districte Ponent i Les Comes, amb uns 11.000 habitants, no tingui cap centre cívic de proximitat. És, a més, una zona amb pocs recursos com sales polivalents, ludoteques, espais per joves i gent gran o per la celebració d'actes. L'Ajuntament, doncs, calcula que la influència del futur Centre Cívic Nord pot arribar a donar servei a una població d'uns 15.000 habitants. Ara mateix, segons dades de 2015, els dos equipaments cívics que depenen de l'Ajuntament ofereixen al voltant de 350 cursos, tallers i activitats cada any, als quals s'hi inscriuen gairebé 5.000 persones.


1 Comentaris

J

Joan Giner ITV

Igualada

16 de novembre 2017.09:41h

Respondre

Ja ha començat la campanya electoral... bé si és que mai va acabar l’altra... no pensem en projectar i resoldre els problemes ciutadans... pensem en guanyar vots !

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.