TORNAR

Comença la segona fase del camp de treball al Castell de Vilallonga, a Sant Martí Sesgueioles

El castell té la declaració de Bé Cultural d’Interès Naciona

societat
Dimarts, 20 juliol 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Recentment, la Diputació de Barcelona va lliurar el projecte arqueològic a l'Ajuntament. La investigació realitzada s'ha fet a partir de l'estudi de la documentació escrita, fotogràfica i planimètrica que es troba en diferents biblioteques i arxius del país.

El consistori sesgueiolenc ha impulsat aquest estiu un cap de treball juvenil al Castell de Vilallonga. El projecte està coordinat per l'arqueòleg del municipi, Marc Antoni Lladó, i la tècnica de joventut, Marina Duocastella. El projecte té com a objectiu investigar el castell de Vilallonga i trobar indicis del seu passat, així com fomentar la participació juvenil, i crear un espai turísticament atractiu per poder desenvolupar l'economia i promocionar el territori.

Aquestes primeres setmanes, els joves participants han excavat la torre del Castell de Vilallonga i han trobat restes d'ossos, ceràmiques i una bala de la guerra de Successió. Durant la segona quinzena de juliol, del 19 al 31, es farà el segon camp de treball i es donarà continuïtat a la descoberta. Tothom qui estigui interessat en participar-hi, pot posar-se en contacte amb l'Ajuntament.

Fa unes setmanes, la Diputació va acabar el projecte arqueològic del Castell de Vilallonga. La primera notícia documental de la torre de Vilallonga data de l'any 1022, quan Seguí, senyor del castell de Castellar, la va llegar al seu fill Company. D'ençà el 1392, la família Calders va esdevenir senyora del castell i de la vila de Sant Martí Sesgueioles, i en van mantenir la propietat fins a la desaparició de les senyories jurisdiccionals, al segle XIX. El castell va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) el 22 d'abril de 1949, en virtut del "decret de protecció de castells espanyols".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.