TORNAR

El personal no sanitari de l'Hospital demana tenir reconeguda la COVID com a "accident laboral"

societat
Dilluns, 19 juliol 2021. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El comitè d'empresa de l'Hospital Universitari d'Igualada denuncia que "una part dels treballadors estan discriminats i discriminades". Afirmen que "tant la Seguretat Social com la Mútua Intercomarcal, a qui demanem que reconsideri la seva posició, fan una interpretació restrictiva de la llei que, a més, no té base jurídica".

PUBLICITAT

En un comunicat, el comitè d'empresa assenyala que ara mateix "el personal administratiu, el de neteja, cuina, logística, etc." no té reconegut "com a accident laboral haver-se contagiat de la COVID-19" en el seu lloc de treball. El Comitè d'empresa reclama que "es reverteixi aquesta situació, generada per l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS)". Ara mateix, la Mútua Intercomarcal, és qui presta servei als professionals del CSA, seguint les directrius de l'organisme estatal, "només considera accident laboral els contagis del personal mèdic, el d'infermeria o el dels tècnics assistencials".

El comitè d'empresa demana que es rectifiqui perquè "això és fer una interpretació restrictiva de la llei, sense cap base jurídica". Expressen que "s'ha de reconèixer la COVID com a accident laboral a tot el personal,  independentment de la categoria professional" i manifesten que "no es pot discriminar una part dels treballadors/res que formen part de l'Hospital Universitari d'Igualada". 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.