TORNAR

El Consell Comarcal celebra un ple per fomentar el turisme a l'Anoia

societat
Dimarts, 26 setembre 2023. 11:19. Redacció AnoiaDiari.

El Consell Comarcal de l'Anoia ha celebrat el plenari d'Anoia Turisme. L'ens comarcal i els ajuntaments treballaran per aconseguir una estratègia comuna que comporti un increment de l'impacte econòmic del turisme de l'Anoia.

Es va dur a terme el dijous dia 14 de setembre a Santa Maria de Miralles, amb la participació de representants de l'ens comarcal i dels ajuntaments de l'Anoia que s'hi han adherit mitjançant la signatura d'un conveni el 2022, amb vigència de quatre anys.

Després de la benvinguda de l'alcaldessa de Santa Maria de Miralles, Yolanda Ruiz Baena, va prendre la paraula el conseller de Turisme, Daniel Gutiérrez, qui va destacar que l'ens Anoia Turisme és un espai de concertació i cocreació entre el consell comarcal i els ajuntaments, des d'on "treballem plegats per dissenyar l'estratègia turística de l'Anoia, i això és una gran oportunitat pel territori. Fem una mirada al futur turístic de la comarca a través d'una estratègia basada en el turisme sostenible, slow i regeneratiu que ha valorat els recursos culturals i naturals de l'Anoia i genera beneficis al territori i la ciutadania. Estic segur que durant aquest mandat farem molt bona feina".

Els presents van poder conèixer els objectius d'Anoia Turisme, que són aconseguir una estratègia comuna de treball en l'àmbit turístic que comporti un increment de l'impacte econòmic del turisme de l'Anoia, reforçar la participació dels municipis en la presa de decisions, acompanyar als municipis en la millora de la seva oferta turística, aconseguir la implicació dels agents turístics en la realització de projectes turístics i vetllar pel compliment dels criteris de qualitat i sostenibilitat.

D'altra banda, els alcaldes també van rebre informació dels projectes en què treballa Anoia Turisme, com les primeres passes de treball conjunt Via Blava, una radiografia de la realitat de la comarca en quant a recursos, productes i serveis que es poden aplicar a aquest projecte de recuperació de camins fluvials naturals per al turisme sostenible, el pla director de Anoia EBike Land. o el projecte de presentació a la convocatòria europea dels EUI, per promoure un model de desenvolupament turístic competitiu, sostenible i intel·ligent d'oferta ciclista "cultural i slow", especialitzada en la modalitat E-bike.

L'ens Anoia Turisme del Consell Comarcal de l'Anoia treballa amb els ajuntaments de la comarca i implica els agents econòmics privats vinculats al sector. Anoia Turisme té com a principals objectius destacar l'Anoia com una destinació turística; augmentar la participació dels ajuntaments i del sector privat en la direcció, disseny i aplicació de la política turística del territori; augmentar l'impacte econòmic del sector del turisme promovent, dissenyant i dinamitzant projectes i nous productes turístics basats en les potencialitats endògenes del territori i augmentant la cohesió i l'equilibri territorial; vetllar per la incorporació de criteris de qualitat turística i sostenibilitat com a garantia de millora de la competitivitat turística; treballar una política de comunicació i promoció efectiva dels productes i serveis turístics; i, finalment, vetllar per la promoció turística en els mercats propers i, de manera coordinada amb la Diputació de Barcelona i l'Agència Catalana de Turisme, poder abordar també els mercats de mitjana i llarga distància.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.