//Plugins sense CDN ?>
Cap de setmana intens per als poblatans, que celebraven la seva festa més arrelada repartida en dues jornades consecutives. El diumenge, malgrat el vent, tenia lloc el mercat de la Fira de la Candelera, que va reeditar el seu èxit.
El nucli antic de la Pobla de Claramunt es va omplir de gom a gom el diumenge 3 de febrer, amb el mercat d'artesania, plat fort de la històrica Fira de la Candelera. Es calcula que durant el matí es va rebre la visita d'unes 3.500 persones, procedents de diferents punts de Catalunya, que van poder triar i remenar per una cinquantena de parades.
Al llarg del carrer Major, la plaça de l'Església i la plaça de la Vila, es podien trobar parades amb diferents productes d'alimentació, com formatges, olives, fruites o herbes remeieres. També s'exposaven altres productes artesanals, com bijuteria o joguines fetes amb fusta. Naturalment, hi havia una parada on es podien comprar els tradicionals bunyols de la Candelera, elaborats pel forn local Montro i que, com en edicions anteriors, va tenir molt d'èxit. A la plaça de l'Església, es podien degustar els Vins Claramunt, dels poblatans Xavier i Eduard Llaguno, i la cervesa artesanal La Lenta, dels igualadins Pol Doncel i José Roldán.
De nou, les espelmes van tenir un protagonisme destacat en aquesta fira. A la plaça de la Vila hi havia un home que elaborava espelmes amb canya de riu i per immersió. En aquest indret, i al voltant d'una foguera, hi havia una Vella Candelera que obsequiava els visitants amb un ramet de romaní que podien tirar al foc per fer fora els mals auguris. La Vella Candelera també obsequiava amb un tiquet per anar a buscar una espelma i posar-la a l'altar de la Mare de Déu de la Llet, a l'església.
Són espelmes que es localitzaven en un sac a l'exterior. Mentres, a la plaça de la Vila, els visitants podien tastar un got de poniol. Un altre personatge que es podia trobar a la fira, i que era una novetat, va ser Lo Sacaire del Llobregat, un cec de fil i canya que explicava diverses històries i que tocava la gaita.
També com en edicions passades, a la plaça de l'Ajuntament, l'Associació per a l'Oci de la Gent Gran va organitzar una ballada de sardanes. I en aquesta edició, i com a novetat, l'Agrupació Fotogràfica el Castell de la Pobla de Claramunt va organitzar el primer Ral·li Fotogràfic Fira de la Candelera. Hi va haver una 50 de participants de diferents poblacions de Catalunya, com Sitges, Martorell, Esparreguera, Berga o Puig-reig. El guanyadors es donaran a conèixer el divendres 15 de febrer a 2/4 de 8 del vespre a la Sala Celler de la masia de can Galan.
Els actes tradicionals, el dissabte
Les activitats s'havien obert ja el dissabte. Les propostes de la festivitat de la Candelera es van obrir el dissabte 2 de febrer amb la tradicional missa solemne en honor a la patrona, la mare de Déu de la Llet. La celebració litúrgica va estar acompanyada per les veus de la coral Schola Cantorum d'Igualada, sota la direcció del poblatà Oriol Carceller. L'ofici es va iniciar amb la benedicció de candeles. Un cop va finalitzar la missa, la formació vocal igualadina va oferir una cantada.
Després, l'alcalde, Santi Broch, va inaugurar la col·lecció d'artistes poblatans i poblatanes, que es podrà visitar fins al dissabte 16 de febrer a la Sala Municipal d'Exposicions. Enguany es poden veure les diferents creacions de Miquel Bou, Pascual Gomicia, Manel Vega, Pascual Heredia, Josep Marimon, Maria Espín, Rosa M. Ais, Judith Estrada, Mònica Carrión i Teresa Panisello. L'horari de visites és de dimarts a dissabte, de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre. Els actes del dissabte es van tancar amb un espectacle infantil a càrrec de la companyia Miscel·lània Teatre que, amb el títol 'Interestel·lar', van convidar la quitxalla i els pares a fer un viatge des del planeta Pedra fins a la Terra. L'activitat va tenir lloc a l'Ateneu Gumersind Bisbal. La programació de la Fira de la Candelera la va organitzar la regidoria de Cultura de l'Ajuntament.