TORNAR

Cuina tradicional, d'innovació i japonesa al Mercantil

Sessions úniques de cuina a càrrec de dos professionals de la gastronomia: Gerard Ninot i Toni Rius

societat
Dimecres, 13 juny 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Cada segon dijous de mes el Cercle Mercantil d'Igualada organitza unes sessions úniques de cuina tradicional, d'innovació i japonesa. Són tallers interactius que aposten per la filosofia de slow food i on a diferència d'altres cursos els alumnes participen des del primer moment.

Un dels plats cuinats

'Rap amb aromes del mediterrani, bunyols de flor de carbassó farcits de brandada de mero i emulsió de especies'. Els sents parlar i gairebé pots sentir la flaire del plat de que estan parlant. Són Gerard Ninot, cuiner, professor i nutricionista i Toni Rius, un apassionat de la gastronomia, i tots dos dirigeixen els tallers de Cuina tradicional, Cuina d'innovació i Cuina japonesa que es realitzen cada segon dijous de mes al Cercle Mercantil d'Igualada.

A partir d'una trobada en un dels cursos del Centre Cívic, Rius i Ninot van estar donant-li voltes a la idea de fer tallers interactius de cuina, de nivell mig i avançat en que tots els alumnes, un màxim de 10 persones, participessin de tot el procés. A diferència d'altres cursos en que els alumnes es limiten a prendre notes, Ninot aposta per la participació des del primer moment. Participació que inclou la preparació dels aliments abans de ser cuinats, imbuït per la filosofia slow food en que es potencia el producte de proximitat i on la preparació dels ingredients abans de ser cuinats és tan important com les fases posteriors.

La idea és alternar tallers més bàsics de cuina amb altres de nivell avançat. Els tallers previstos, dels quals ja se n'ha fet una sessió, són Cuina tradicional, Cuina d'innovació i Cuina japonesa.

Gerard Ninot només té 26 anys, però acredita una llarga experiència com a cuiner d'un bon grapat de restaurants d'Igualada i de Barcelona, com el Dos Palillos amb el reputat chef Albert Raurich. També ha dirigit diversos cursos de cuina a molts dels Centres Cívics de l'Anoia. Actualment treballa a la Fundació Alícia, un centre creat per Ferran Adrià i el cardiòleg Valentí Fuster dedicat a la innovació tecnològica en cuina i a la difusió del patrimoni agroalimentari i gastronòmic.

Pròxim taller

El proper es farà aquest dijous 14 de juny, i entre altres plats, es cuinarà cigrons amb llamàntol. L'hora prevista d'inici són les 7 de la tarda al Cercle Mercantil d'Igualada. Després del taller, els alumnes sopen els plats que han preparat i on la gastronomia és, sens dubte, el principal tema de conversa. El preu per persona i sessió és de 50 euros, inclòs el sopar, vi, cafè i gintònic.

Per a més informació i reserva cal adreçar-se a cuinamercantil@gmail.com o bé trucar Gerard Ninot al 620724030.


2 Comentaris

j

joan

13 de juny 2012.06:29h

Respondre

a ami pa amb tomaquet

j

jaume rodriguez enrich

13 de juny 2012.06:04h

Respondre

el Mon , un dels plaers mes agradbles del Mon ,la gastronomia ,a Igualada.pocuraré essistiri.Bon dia

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.