//Plugins sense CDN ?>
El conegut cuiner igualadí era aquests dies al País Basc, on ha presentat noves i estimulants propostes gastronòmiques. Andrés va ser en una de les fires gastronòmiques de referència de l'Estat espanyol, que celebrava el seu vintè aniversari.
La darrera jornada de la San Sebastián Gastronomika, que s'ha celebrat del 8 al 10 d'octubre al Palau Kursaal de la ciutat basca, va tenir color igualadí. David Andrés hi assistia per fer una presentació d'un projecte al voltant de les ostres. Al costat de Huîtres Amélie, posava sobre la taula la proposta "Ostra Amélie amb aigua blava, cruixent fregit de patata violeta amb ostres liofilitzades" i també "Ostra en escabetx tebi de pastanaga", uns plats que juguen amb un concepte de cuina on el protagonista és el producte.
Dos plats que parteixen de dos enfocs diferents. D'una banda, amb l'"Ostra Amélie amb aigua blava, cruixent fregit de patata violeta amb ostres liofilitzades", Andrés s'ha basat en les textures de la pròpia ostra (untuositat i fermesa), sense alterar el gust i sense fer-li perdre el protagonisme davant els altres ingredients. Amb la segona proposta, s'opta per una barreja de gustos (dolç, salat, àcid i umami), potenciant el sabor i la fermesa de l'ostra. Després de la participació a Gastronomika, el xef David Andrés es prepara per la seva ponència al Fòrum Gastronòmic de Girona, que tindrà lloc del 18 al 20 de novembre al Palau de Fires i Palau de Congressos de la capital del Gironès.