//Plugins sense CDN ?>
El procés participatiu del nou Pla Director continua fent passos i rebent aportacions. Aquesta primera setmana de juliol s'engega la fase de debat, que es farà amb format telemàtic degut a la COVID-19.
Aquest dijous 2 de juliol, a 2/4 de 7, es farà la primera sessió de debat en el marc del Procés participatiu del Pla Director Urbanístic d'Activitat Econòmica de la Conca d'Òdena (PDUAECO). El títol de la sessió és "Presentació del document d'avanç del PDUAECO". L'objectiu de la jornada és presentar la proposta als col·lectius interessats, presentar les conclusions de l'informe ambiental, debatre criteris mediambientals que cal tenir en compte pel desenvolupament econòmic del territori i resoldre dubtes amb relació al PDU.
La sessió vol posar de nou en contacte a la ciutadania i els agents socioeconòmics de la Conca, per conèixer el projecte, plantejar qüestions i fer-hi aportacions. S'hi podrà participar a través del canal de YouTube de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena. Els participants podran adreçar les seves preguntes i aportacions a través del mateix canal durant la sessió.
Anirà a càrrec de Josep Armengol, Sub-director General d'Acció Territorial de la Generalitat de Catalunya i de Ramon Queralt, director tècnic de La Llena, consultoria de serveis i projectes ambientals. Per altra banda, a la pàgina web https://participa.gencat.cat/processes/PDUAECOConcaOdena hi ha un espai habilitat per recollir totes aquelles propostes i comentaris que la ciutadania vulgui aportar amb relació al PDU. Al web, també s'hi poden recuperar les gravacions dels debats realitzats i consultar-hi les properes sessions de debats amb experts previstes, que tindran lloc els dies 7, 16 i 23 de juliol, també en format digital.
De cara al setembre, s'estan organitzant uns tallers participatius per treballar les àrees on es poden implantar les activitats econòmiques de la Conca a partir de la proposta plantejada al PDU. Serà una nova oportunitat per recollir la veu i l'opinió de la ciutadania. Aquests tallers es duran a terme de manera presencial o online, en funció de les circumstàncies del moment.
Tant les sessions de debat amb experts com els tallers o la resta d'acció del procés participatiu, tenen com a objectiu recollir les necessitats i sensibilitats del conjunt de la ciutadania i els diferents agents socioeconòmics per tal d'enriquir el Pla Director. El procés participatiu vol donar l'oportunitat a tothom de participar des d'una posició informada i, en aquest sentit, s'han plantejat les sessions de debat amb persones expertes que coneixen el territori en els seus diferents àmbits: econòmic, laboral, ambiental, agrícola, etc.