TORNAR

‘Del camp a la taula’, nou lema de la Festa del Cigronet i de l’Artesania Alimentària de l’Anoia

8 de novembre

societat
Diumenge, 25 octubre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Amb el lema “Del camp a la taula”, el diumenge 8 de novembre tornarà a celebrar-se a Igualada la Festa del Cigronet i de l’Artesania Alimentària de l’Anoia. El Consell Comarcal, el Consorci de l’Alta Anoia i el Gremi d’Hostaleria i Turisme ja tenen a punt una nova edició d'aquesta celebració gastronòmica, que amplia les activitats. L’acte central consistirà en una jornada gastronòmica en què podran degustar-se diferents propostes elaborades pels restauradors de l’Anoia.

La iniciativa l’organitzen conjuntament el Consell Comarcal de l’Anoia, el Consorci per a la Promoció Turística de l’Alta Anoia i el Gremi d’Hostaleria i Turisme de l’Anoia (GHITA). A l’igual que l’any passat, la festa es vestirà amb el format de jornades gastronòmiques, en què els anoiencs i anoienques podran degustar tot tipus de productes de la comarca.

La Festa del Cigronet d’aquest any inclourà novetats destacades, especialment l’ampliació de les activitats: d’una banda, el mateix 8 de novembre es faran diversos espectacles per amenitzar les jornades gastronòmiques i, d’altra banda, ja des de la setmana abans s’organitzaran actes per donar a conèixer el potencial gastronòmic de la comarca.

Cal Font es convertirà en un gran Pati de les degustacions

La jornada central, el diumenge 8 de novembre, tornarà a tenir lloc a la plaça de Cal Font d’Igualada, que es dividirà en dues grans zones. En la part més propera a la biblioteca s’hi instal•laran les carpes dels restauradors anoiencs. A diferència de l’any passat, en aquesta ocasió les carpes ocuparan dues rengleres encarades, de manera que deixaran al mig un gran espai per a les persones que vulguin participar dels tastets, batejat amb el nom del “Pati de les degustacions”. Cada restaurador oferirà una especialitat diferent elaborada amb Cigronet de l’Alta Anoia.

Tots ells han fet un autèntic esforç imaginatiu per elaborar receptes innovadores.

En aquesta zona propera a la biblioteca s’hi instal•laran també les carpes dels cellers anoiencs, així com un tercer espai que acollirà tallers infantils de manualitats estretament vinculats a l’Anoia. Els nens i nens podran participar en tallers de cuir, ceràmica i papiroflèxia.

D’altra banda, la zona de la plaça propera al carrer de Sant Magí acollirà les carpes dels artesans alimentaris de la comarca i també un apartat dedicat a l’artesania i als oficis singulars i propis de l’Anoia (paper, ceràmica, cuir i pell, telers i fàbriques).

Espectacles d’animació

A més, durant tota la jornada se succeiran els espectacles a la plaça de Cal Font. Així, hi ha previst un espectacle de música de la pianola (un instrument absolutament inèdit), l’actuació de la Banda Doctor Jazz Friends Dixieland, l’espectacle de trapezi, malabars, humor i tècnica “Dani Thomas, Circ de les Delícies”, i els originals jocs del professor Franz de Copenhague.

Contacontes, curs de cuina i concurs gastronòmic

Durant tota la setmana del diumenge 8 de novembre es duran a terme també diverses activitats. Així, s’ha organitzat una sessió de contacontes a la Biblioteca Central d’Igualada, un curs de cuina adreçat als restauradors anoiencs associats a la GHITA (els quals prepararan plats per a presentar el dia 8), i un concurs de cuina en què els participants faran propostes amb Cigronet de l’Alta Anoia i altres productes artesans de la comarca. El concurs es farà al Mercat Municipal La Masuca. El jurat l’integraran cuiners anoiencs.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.