//Plugins sense CDN ?>
La importància de protegir-se diàriament ha de considerar-se una rutina durant els mesos forts de sol. En aquest sentit, la dermatòloga Cucurell explica que s'ha de prendre consciència que el sol 'toca pel carrer, mentre anem a la feina i mentre passegem, no només quan anem a la platja o a la piscina'.
L'exposició no ha de superar les 2 hores
Cucurell destaca que l'estona màxima d'exposició solar de manera directa -tot i posar-se crema protectora- no hauria de superar mai les 2 hores. En el cas d'estar-s'hi més estona, el millor protector és una peça de roba. Aquest factor és important sobretot en els nens, que són els més vulnerables a l'acció solar que 'si bé és bona, s'ha de tenir mesura'.
Les hores menys perjudicials per a la pell són les prèvies al migdia i les de mitja tarda i els mesos de més incidència solar són de meitat de juny fins a meitat de setembre. Respecte de l'exposició excessiva, pot comportar un envelliment cutani -lentígens, arrugues...- o un càncer de pell, ja sigui melanoma o un càncer cutani no melanoma.
Amb l’exposició de la pell al sol s’hi poden relacionar múltiples malalties, i la més coneguda és el càncer cutani. Malgrat això, existeixen moltes altres patologies que hi estan relacionades, com la urticària solar, les fotoal·lèrgies, les fototòxies, les cremades, el lupus eritematós.
La pell també ha de cuidar-se diàriament
En situacions de 'normalitat' la nostra pell no demana moltes cures. De fet, un sabó o un gel de bany el més neutre possible i una crema o loció hidratant després de la dutxa és suficient. Malgrat això, quan s'exposa la pell al sol s'hi ha d'afegir el protector, que variarà d'índex en funció del tipus de pell.