TORNAR
PUBLICITAT

Dotze seccions electorals canvien de lloc el 14-F a Igualada per adaptar-se al protocol anti-COVID

L’Escorxador, el Centre Cívic Nord o el Museu, entre els nous punts de votació

societat
Dimarts, 26 gener 2021. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La tercera tinent de batlle d'Igualada, Carlota Carner, exposava els canvis que hi haurà de cara a les pròximes eleccions a Igualada, pel que fa als punts de votació. Les residències, centres educatius i centres sanitaris privats s'han descartat i s'ha optat per edificis públics.

PUBLICITAT

Carlota Carner, aquest dimarts, a la Sala de PlensUn total de deu punts de votació -que corresponen a dotze seccions electorals- no es repetiran respecte als darrers comicis on es va votar, el novembre del 2019. La transformació social i cultural que ha comportat la pandèmia també es reflectirà als llocs on es vota a Igualada. Dels 26 col·legis que hi ha a Igualada, només 14 seguiran on estaven en les eleccions estatals de fa poc més d'un any. El govern igualadí anunciava aquest dimarts uns canvis necessaris "per complir les mesures d'espai, ventilació i accés".

Així, el punt de votació de Cal Maco passa a ser substituït pel Museu Comarcal; el Col·legi Monalco pel Centre Cívic Nord; les seccions de l'Escola Àuria, a l'edifici de l'Escorxador, que també acollirà el punt de votació que hi havia al Pare Vilaseca; del CAP Igualada Nord es passa al Patronat d'Esports; la secció de la Sala Municipal el Xipreret es trasllada a l'INS Mercader, al gimnàs; de l'Hospital de Dia Sant Jordi, al 4D Health; el punt de votació dels Pares Caputxins va a parar a l'Ig-Nova Tecnoespai; els electors del Centre de Salut Anoia  hauran d'anar a Cal Badia; i, finalment, les votacions que es fan al Centre de Dia Montserrat hauran de ser al Casal Cívic.

Davant els mitjans, Carner destacava que "l'Ajuntament no fixa les dates de les eleccions, però sí que hem de vetllar perquè es puguin celebrar amb les màximes garanties. Per això hem pres totes les mesures possible". S'ha treballat amb la idea d'utilitzar només edificis públics i s'han descartat residències, centres sanitaris o centres educatius de titularitat privada. En total, el mapa electoral d'Igualada es divideix en 22 col·legis i 45 meses electorals. La nova distribució completa es pot consultar al web municipal, www.igualada.cat.

A més del personal de l'Ajuntament que habitualment intervé en el desenvolupament d'unes eleccions (brigada municipal, auxliars administratius, personal informàtic, secretaria, etc.), en aquesta ocasió s'ha determinat la necessitat de dos nous perfils. Així, a cada local de votació hi haurà un responsable sanitari, que s'encarregarà de vetllar pel
compliment de totes les mesures sanitàries motivades per la pandèmia i desenvoluparà la seva tasca a l'interior del col·legi electoral. Es preveu cobrir un torn de matí i un de tarda per garantir aquesta tasca durant tota la jornada. A més, a cada col·legi també hi haurà un responsable de cues, que vetllarà perquè l'accés i la sortida del local es faci també complint totes les mesures de protecció. Aquest personal treballarà a l'exterior de la seu electoral i es cobriran també dos torns horaris. Igualment, la Policia Liocal reforçarà el dispositiu habitual de vigilància.

També el consistori avança que "contractarem una empresa per dur a terme la desinfecció de tots els col·legis electorals el dia abans de les votacions". A més, el diumenge al vespre, tot just acabada la jornada electoral, es desinfectaran els espais que hagin d'obrir la seva activitat l'endemà. Carner també explicava que durant el dia de les eleccions es netejaran els espais electorals i els banys un cop al matí i un cop a la tarda.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.