TORNAR

"D'ell vam aprendre a ser pacients, a aprofitar cada moment i a ser forts davant de totes les adversitats"

De la mà de Gerard Gabarró i Marta Ventura, unes 400 persones participen al Memorial Bernat Gabarró i Ventura

societat
Diumenge, 13 juliol 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Bernat Gabarró Ventura, amb només dos anys, va haver de fer front a una leucèmia que, al poc temps, es va complicar amb una sèpsia. Amb el suport de la família i els amics, els pares de Bernat Gabarró han planificat un programa d'actes i activitats amb l'objectiu de recollir fons per destinar-los a projectes d'investigació de la sèpsia. Sota el lema "Sepsibilitza't", el programa d'actes ha acabat dissabte amb un memorial al Nucli Antic de Santa Margarida de Montbui.

Hi han col·laborat una cinquantena d'entitats, empreses, associacions i col·lectius

El grup d'animació Pallapupes ha obert l'acte de benvinguda del Memorial

El Memorial Bernat Gabarró Ventura, sota el lema Sepsibilitza't, neix amb la voluntat de conscienciar i difondre la problemàtica de la sèpsia. Tal i com expliquen Gerard Gabarró i Marta Ventura, els pares d'en Bernat "és el nostre petit homenatge a aquest gran campió, valent i lluitador, que ens va ensenyar a valorar les petites coses rellevants de la vida".

El Memorial posa el punt i final al programa d'actes

Els actes del Sepsibilitza't van començar el 28 de maig amb una jornada adreçada a professionals de la salut a l'Hospital General d'Igualada, el 26 i 27 de juny van tenir lloc les jornades informatives "Sèpsia: descobrint una realitat", adreçades a la ciutadania. El 5 de juliol, el Rec On Fire d'Igualada va acollir el concert solidari, on hi van participar les formacions musicals El Vado, Kork, Fracktal, Adultarat i artistes convidats. El Memorial va posar punt i final ahir. De 18'00 a 22'00, la Plaça Major del Nucli Antic de Santa Margarida de Montbui va acollir una proposta àmplia d'activitats, des d'una tómbola solidària i activitats infantils fins una caminada popular, passant per una botifarrada popular amb col·loqui i agraïments i una actuació de batukada.

La conscienciació, la recaptació de fons i el foment de la investigació, els objectius principals

Els objectius de l'esdeveniment han estat, per una banda, conscienciar la ciutadania perquè la sèpsia deixi de ser una malaltia desconeguda, per altra banda, portar a terme una recollida social de fons solidari que es destinaran a fomentar la investigació de la sèpsia per proporcionar recursos en benefici als pacients: Projecte ABISS-Edusepsis i finalment, el de reduir el temps mitjà de diagnòstic (3 hores) al temps ideal de diagnòstic (1 hora) ja que tal i com ha explicat Esteban, "el més important de la sèpsia és una detecció precoç, perquè normalment quan es detecta, ja està força avançada".

Al món, cada tres batecs de cor, mor una persona a causa de sèpsia

La sèpsia és una condició que amenaça la vida i que sorgeix quan la resposta del cos per lluitar contra una infecció danya els teixits i òrgans de la persona que la pateix. És la primera causa de mort per infecció al món (60-80%). Cada any moren 8 milions de persones afectades per la sèpsia. La incidència de la sèpsia va en augment, i també creix el nombre de pacients que moren cada any. A Catalunya es diagnostiquen 20.000 casos l'any de sèpsia greu. Elisabet Esteban, metge adjunt de la UCI pediàtrica de Sant Joan de Déu i coordinadora dels estudis pediàtrics de la sepsis, ha afirmat que "sabem com l'hem de tractar, és una malaltia en la que hi ha un consens molt clar sobre el què hem de fer i com ho hem de fer", convençuda que "és un treball en equip entre professionals, famílies i pacients".

Gerard Gabarró i Marta Ventura han remarcat l'agraïment a totes les persones, empreses, associacions, entitats i ajuntaments així com amics, família i l'equip mèdic que han participat i han fet possible aquest Memorial, expressant que "totes aquestes portes se'ns han obert, multiplicades per deu i això s'ha d'agrair".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.