TORNAR

"Em vaig trobar gent esnifant al replà"

Els veïns de Les Comes detallen les molèsties dels locals d'oci nocturn i no volen l'ampliació de Vogue

societat
Divendres, 3 octubre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Ja han recollit vora 2.000 firmes, expliquen, per pressionar que no es faci l'ampliació del local Vogue, que es faria amb cinc noves sales sobre tres naus industrials que hi ha ara. Els veïns demanen, com a mínim, que l'entrada no sigui per l'Avinguda Europa

Els veïns de la zona de Les Comes 2 cerquen les màximes garanties perquè el resultat l’ampliació de la discoteca Vogue no empitjori la seva qualitat de vida. La presència del local d’oci nocturn fins ara ha suposat ja moltes molèsties: deixalles als parcs, crits, i fins i tot robatoris i vandalisme per part d’alguns dels usuaris. Ismael, un dels veïns, explica que “he trobat gent esnifant a dins la meva escala”. I no és l’únic dels casos. El col·lectiu s’ha reunit recentment amb el propietari del local des de fa un any i veuen “bona voluntat i agraeixen que s’hagi posat en contacte amb ells” però exigeixen mesures que atenuïn molt l’impacte de l’ampliació.

Les persones que viuen en els blocs de pisos de l’Avinguda Europa i el carrer Joan Serra i Constansó veuen ja “molt difícil que es paralitzi” l’ampliació, "l'ajuntament ho ha intentat parar fins ara". El propietari de Vogue ja fa anys que espera executar l’ampliació. Ismael apunta que “cal dir que des de que se’n va fer càrrec ell les molèsties han baixat, però també és cert que la discoteca va a mig gas”. Aquesta és la gran por dels veïns. El nou local que sorgiria de l’ampliació tindria 5 sales més, amb diferents ambients, i podria portar mig miler de persones com a mínim. Les incidències que ja viuen els residents a la zona es multiplicarien.

Fa quatre anys que Ismael viu en un dels blocs. L’entrada és pel carrer Joan Serra Constansó, però els blocs també tenen sortida a l’Avinguda Europa. Una cara de l’avinguda és zona residencial, mentre que l’altra és un espai reservat urbanísticament per a magatzems o per a espais d’oci nocturn. El sòl on s’alça la discoteca és un dels espais on es pot desenvolupar aquesta activitat. El propietari els ha argumentat que no hi ha massa sòl disponible per aquestes activitats, els usos marcats amb la clau urbanística 18B. La família no esperava les molèsties que suposaria anar a viure en aquest immoble. “No és el soroll, és veure com hi ha gent al carrer que toca tots els timbres del bloc de pisos en plena matinada, és el panorama que et trobes al matí, quan passeges amb el teu fill, amb ampolles pel terra, trencades, i objectes deixats de qualsevol manera” confessa.

Quasi 2.000 firmes

Mari, la presidenta de l’associació de veïns, anuncia que “ja tenim quasi 2.000 firmes” i que esperen fer pressió. El mal menor seria que l’accés a la discoteca deixés de ser a l’Avinguda Europa i passés a ser al carrer posterior o, almenys, al solar on s’hi farà el pàrquing. Ismael explica també que “el propietari s’ha compromès a posar vigilants i a netejar la placeta que hi ha davant de casa nostra amb una brigada cada matí, però com evitarà que estiguin fent botellón davant dels nostres portals?”, portals situats al carrer contigu, però de fàcil accés.

Els usuaris de la discoteca, molt joves, deixen les bosses amb alcohol amagades entre els parterres i les herbes que hi ha al costat de les cases i del parc “a les 10 de la nit. Tornen a les 12 i s’hi estan bevent fins a les 3 abans d’entrar al local”. La discoteca ja hi era abans que es fessin els pisos, de protecció oficial, els veïns ho han suportat tots aquests anys, però ara l’ampliació alerta a tothom. Es multiplicaran les molèsties, pensen. “El primer dia que van inaugurar la disco ens vam trobar 300 persones a la plaça. Imagineu” afegeix Ismael. “Hi ha els que fins les 3 no entren al local i estan dins els cotxes, aparcats al nostre carrer, amb la música molt alta i el capó obert” apunta. Els clients dels diferents locals de la zona, aquests darrers anys, han protagonitzat uns quants actes vandàlics. “Van entrar en un garatge, van obrir el furgó d’un noi i li van robar la guitarra i l’amplificador... però no només això, van deixar tot el garatge brut i pintat” comenta o quan “van forçar la porta de baix, van destrossar tota l’entrada, que va quedar plena de gots. Jo arribava a casa aleshores i em vaig trobar això i ja al replà una parella fent manetes i les parets pintades. Eren els que havien quedat despenjats. Vam trucar a la policia, però ens van dir que no podien fer res, que no sabien si eren ells. Hem de fer fora a gent que esnifa a l’escala o hi fa el botellón”.

"Van entrar al meu jardí, hi havia sang"

Carlos és un altre dels veïns. Demana que “es canviï la qualificació urbanística de la zona. Algun dia aquest local tancarà portes i voldríem que llavors no se n’hi pugui instal·lar cap més”. Aquest veí es va trobar amb que un dissabte a la nit els joves van saltar al seu jardí i van continuar la festa allà: “es van fer mal al pujar la tanca, hi havia rastres de sang”. Ha vist també com la plaça és l’escenari de “batalles campals. Tres grups diferents es llançaven ampolles, algunes trencades. N’hi havia que sagnaven”. El mobiliari públic no se n’ha escapat tampoc. Carlos hi és des del 2002: “la discoteca ha tingut diferents propietaris i ha anat a èpoques. Ara va a mig gas, però no sabem si pot arribar a empitjorar, tal com hem estat altres anys. El propietari d’ara és dialogant, però en podria venir un altre”.


2 Comentaris

m

maria

igualada

3 d'octubre 2014.16:12h

Respondre

”Em vaig trobar gent esnifant al replà”
I no os heu trobar, a ningú, punxant-sa la economia a la vena?

C

Carles

Sant Jaume 08700

3 d'octubre 2014.10:00h

Respondre

Vaja,, que Les Comes es convertira amb un ”Magaluf”.
Compedeixo als veins d’aquesta zona.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.