//Plugins sense CDN ?>
Enno de Kroon és fill d’una família dedicada a l’art però ell ha trencat tots els motllos i ha creat un estil propi que anomena Eggcubism. Totes les seves creacions estan fetes sobre els cartrons on es guarden els ous, això fa que cadascuna de les seves obres es pugui entendre des de molts angles i perspectives diferents i obliga l’espectador a acabar de definir la imatge a dins del seu cervell a partir d’una experiència prèvia. ‘M’agrada que l’espectador participi activament en l’obra’, confessa Enno.
‘Sempre havia treballat amb diferents perspectives’
Es declara inspirat pel cubisme de Picasso i Braque, Enno de Kroon explica a que va començar a treballar sobre plataformes plenes però sempre havia intentat crear diferents perspectives dins del mateix pla fins el dia que va tenir la idea de pintar sobre cartrons d’ou que li oferien un seguit de possibilitats il·limitades. Totes les seves obres prenen una dimensió diferent en funció de l’angle des de la que es miren i Kroon segueix innovant en cadascuna de les seves obres, descobrint noves maneres de treballar sobre aquesta curiosa superfície.
‘La meva obra té una segona vida gràcies a Internet’
Algunes de les obres de Kroon, com les de la darrera col·lecció- ‘Mosh’- tenen unes dimensions considerables i són complicades de transportar degut a la seva fragilitat. Enno diu que Internet ha estat una clau fonamental del seu èxit ja que cada dia més de 300 persones veuen la seva obra a través del Flickr o de la seva web. Va ser precisament a la web on un col·leccionista d’art alemany el va descobrir i el va promocionar arreu del món.
‘A molta gent l’atrau la idea del reciclatge’
Kroon confesa que quan va començar a crear sobre cartrons d’ou, no va pensar en el fet que era una manera de reciclar, però a mesura que la seva obra s’ha anat fent coneguda, cada dia hi ha més gent que la valora pel fet d’utilitzar material reciclat. L’obra de Kroon ha aparegut en revistes especialitzades en art, disseny i reciclatge a reu del món. Segons Kroon el més important és que: ‘Actualment reciclar és una moda, i la gent recicla per reciclar i acaba creant més porqueria, l’objectiu del meu art no és reciclar, però entenc que a molta gent li atregui aquesta idea’
‘He passat uns molts bons dies a Igualada, no hi venia des que era molt petit’
Enno és a l’Anoia per visitar uns antics amics, confessa que fa molts anys que no trepitjava Catalunya i se sent molt content de poder ser aquí i retrobar-se amb antics amics de la família. Els paisatges de l’Anoia i de Catalunya l’han encisat, el passat dissabte va fer la última excursió pel nostre país i va anar al Monestir de Santes Creus abans de tornar a marxar cap a Holanda.
ricard d.
igualada
2 d'agost 2010.07:40h
Interessant entrevista i descoberta. Molt bé per anoiadiari.