TORNAR

Entra en funcionament l’Hospital de Dia de Salut Mental a Igualada

Un servei per a infants i joves que oferirà un tractament intensiu i estructurat on l’ingrés ocupa una part del dia

societat
Dimarts, 21 abril 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquesta setmana, l’Hospital de Dia de Salut Mental infantojuvenil ha obert les portes. Aquest nou servei ambulatori dirigit a infants i joves es caracteritza per oferir un tractament més intensiu i estructurat que el tractament ambulatori normal, on l’ingrés ocupa una part del dia i per això és un recurs menys restrictiu que l’hospitalització complerta.

El personal del centre al Cap Nord, on tindrà lloc el servei d'Hospital de Dia de Salut Mental

Aquest nou recurs amplia la xarxa de professionals que estan treballant d’acord amb les directrius del Pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions, concretament amb la línia estratègica de Promoció de la  integració de les intervencions dels serveis de salut, socials i educatius de la petita infància, de la població en edat escolar i l’adolescència amb especial risc o vulnerabilitat.

En l’atenció en salut mental als infants i adolescents el treball en xarxa és un element clau. L’articulació de les diferents disciplines que intervenen: sanitàries, educatives, socials i jurídiques són un requisit bàsic per tractar problemàtiques multi causals.

La consulta

Els programes d’hospital de dia resulten més avantatjosos que l’hospitalització complerta permetent als pacients mantenir el contacte amb familiars i amics, afavorint així la integració o reintegració sociofamiliar. Facilita també la implicació de la família i de l’entorn escolar. Alhora, té un menor cost sanitari ja que ajuden a prevenir ingressos posteriors en altres tipus de dispositius sanitaris o socials.

La sala de treball

Nombroses investigacions han demostrat l’eficàcia d’aquests  tipus d’intervencions en el tractament de problemes conductuals i emocionals en nens i  adolescents com poden ser els trastorns de conducta, trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat, trastorns de la conducta alimentària, problemes d’alcohol o altres addiccions, quadres psicopatològics relacionats amb negligència per part dels pares o trastorns generalitzats del desenvolupament.

Per assegurar l’atenció integral, les expectatives en la intervenció s’adrecen  preferentment a avaluar patologies psiquiàtriques del menor seguint criteris diagnòstics  (CIE, DSM), a tractar els símptomes clínics amb la metodologia psiquiàtrica i psicològica disponible en el moment i que hagi demostrat la màxima evidència possible i a intervenir amb pares/tutors, educadors i qualsevol altra persona implicada amb el pacient.

 

 


1 Comentaris

E

Eduard

Igualada

21 d'abril 2015.12:39h

Respondre

Una excel.lent noticia per tractar les malalties de salut mental infantil i juvenil que malhauradament s’estant incrementant. El cas del l’IES JOAN FUSTER ha estat una situació extrema, però... Llegir més que ens ha de moure ha prevenir les situacions a les quals estem conduint el mon en que vivim.

Hem de fer una reflexió profunda i fer una neteja de lea ”arrels”. Hem de ser del tot intolerants amb comportaments com la corrupció (política, econòmica, moral, religiosa ....), provingui de on provingui, i promoure valors ètics de justicia i solidaritat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.