TORNAR
PUBLICITAT

ERC farà un seguiment per detectar incompliments de contracte de l'empresa Monbús

La diputada Alba Vergés reclama el contracte de Monbús a la Direcció General de Transports

societat
Dimecres, 27 novembre 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La diputada Alba Vergés es va reunir, el passat divendres dia 22 de novembre, amb el Responsable d’Estudi i Anàlisi Jurídica, Sr. Lluís Angosto, i el Subdirector General de Coordinació i Gesió del Departament de Territori i Sostenibilitat, Sr. Benjamí Cubillo amb la intenció de fer un seguiment per detectar possibles incompliments contractuals per part de l'empresa Monbús que gestiona el servei de la Hispano Igualadina.
PUBLICITAT

Alba Vergés

Hispano Igualadina -Monbús

Prèvia sol·licitud de documentació en seu parlamentària, Vergés els hi va demanar còpia del plec de clàusules contractuals de la concessió del servei de la línia que l’empresa Monbús realitza entre Igualada i Barcelona, objecte de les queixes de molts usuaris per deficient servei que presta l’empresa Monbús. Amb els responsables de la Direcció General de Transports, van repassar algunes de les queixes més habituals per part dels usuaris del servei d’aquesta línia de transport, posant en evidència també el desfasament de la llei de transport públic en vigor, que data de l’any 1987, i que regula de forma insuficient, entre d’altres aspectes, els drets dels usuaris.

El compromís de la Direcció General de Transport ha estat de facilitar en breu el plec contractual en qüestió, salvaguardant la llei de protecció de dades personals, amb el qual des d’ERC es vol contribuir a fer un seguiment per evitar els possibles incompliments que l’empresa estigui cometent respecte la documentació contractual.

Aquesta línia de treball és la que els republicans van acordar en les reunions mantingudes amb col·lectius d’usuaris d’aquest servei, per fer valer els seus drets i intentar millorar la qualitat de la prestació del servei, i el mateix comitè d’empresa, interessat en l’estricte compliment de la legislació actual pel que fa als drets i deures dels treballadors de l’empresa.

PUBLICITAT

6 Comentaris

C

Cesca

Igualada

28 de novembre 2013.10:26h

Respondre

David,
En mi escrito hablo de una causa efecto por el cual el servicio después de haber estado revisado, sigue siendo deficitario. El núm. de viajeros al iniciar la ejecución del contrato ha... Llegir més variado, la empresa no incumple por este motivo no se puede retirar la concesión. El horario, a que esta sujeto? Pues posiblemente al flujo de circulación. Se puede modificar por razones de interés público. Sí, creo que se hizo con el acuerdo de más servicios directos.

No publicidad de los pliegos le remito a la nueva ley de contratos públicos y sus textos refundidos (preliminar capitulo I articulo I) Libertad de acceso, publicidad de las normas y Transparencia y creo que la Generalitat y nuestro ayuntamiento tienen su web (perfil de contractant ), para cumplir con la ley, otra cosa es que eviten publicar aquello que les puede se incomodo publicar. Usted sabe que existe el Registro de Contratos Públicos y que como su nombre indica es público.
Me hace reír el interés repentino por el cumplimiento estricto a una empresa que tiene razones cambiantes y justificables para acreditar sus incumplimientos.

El tema de incumplimiento de acuerdos entre empresa-trabajador no tiene consecuencia con el contrato publico. Cosa que creo debe saber muy bien nuestra diputada de ERC.

Pero si le molesta el “me hace reír “ lo cambio por “Quins bemolls”.

P

Pep

Igualada

27 de novembre 2013.20:11h

Respondre

Incompliment? Mireu si li fa por als senyors de Monbus que algú de la generalitat li pugui dir alguna cosa de incompliment,quant la primera que ha incomplert es la Generalitat.
Sabeu que li deu a... Llegir més Monbus mes de 2 milions d’euros? la generalitat eh?
No ho sap aixo Senyora Alba?
Mes de 2 milions d’euros de les subvencions que reben totes les empreses de transport que hi posa allo de transports de catalunya.
Dons mentre la generalitat no pagui,(que no se com ho farà)suposo que dirà que la culpa es de madrid com sempre,dons aixo mentre la generalitat no compleixi,per que ha de complir l’empresa?
Els viatjers son numeros a final de mes per aquests senyors....ho aneu entenent com funciona aixo?
Salut

D

David

Igualada

27 de novembre 2013.18:17h

Respondre

JRE: L’ajuntament d’Igualada no té cap tipus de competència en aquest àmbit. Legalment no pot fer res, ni rescatar la concessió, ni retirar-la. Ara bé, el que sí que pot fer com a... Llegir més ajuntament és pressionar a la Direcció General de Transports i al seu director (Pere Padrosa) perquè, ells sí, retirin la concessió a Monbus. És decisió dels igualadins jutjar si l’alcalde fa aquesta funció. I també han de reflexionar els igualadins sobre els 40.000€ que ha donat Monbus al Hockey Igualada. Truco o trato? Ara bé, tot això té noms i cognoms. No s’equivoqui a l’hora de disparar, que encara matarà a un company de fatigues.

Cesca: Vostè que fa anys que fa servir la Hispano hauria de saber que Monbus va comprar a la companyia HISPANO IGUALADINA (per 61 milions d’euros) i que aquesta tenia (i té) la concessió de transport públic fins al 2028. I la té des de fa mooooolts anys. I jo estic absolutament d’acord en què això és vergonyós i inadmisible. I hi estic d’acord perquè jo també faig servir aquest transport. I estic d’acord en què els polítics han de fer la seva feina i vetllar perquè els ciutadans tinguem un bon servei. I fixi’s si hi estic d’acord que celebro que una diputada al Parlament vulgui fer un seguiment dels incompliments de la companyia, perquè fins a dia d’avui CAP altre diputat/da ho ha fet MAI.
Perquè suposo que vostè deu saber com es retira una concessió, no? Per retirar una concessió s’ha de poder acreditar que l’empresa incompleix condicions del plec de clàusules (aquest que li donaran a la diputada d’ERC i que -per cert- no és públic) i reunir una sèrie d’incompliments per poder-la rescindir.
I sincerament, no entenc com tot això li fa ’com a mínim riure’. Doncs a mi em dóna una mica d’esperança. La feina que no fan els polítics encarregats del Departament de Transport, la farà una diputada de l’Anoia. Ei, doncs jo li dono les gràcies.

c

cesca

Igualada

27 de novembre 2013.15:10h

Respondre

Sra. Vergés,
- Los pliegos cláusulas no llevan datos personales.
- Los derechos y deberes de los trabajadores forman parte del Convenio entre empresa y trabajadores.
Como usuaria de este... Llegir més transporte público desde hace años, le agradezco tanto interés de repente.
Que se preocupe ahora por el estricto cumplimiento de la legislación de derechos y deberes de los trabajadores de la empresa y la mejora de la calidad del servicio a muchos nos hacen como mínimo reír.
El servicio de transporte público de Igualada a Barcelona es deficitario desde hace más de 15 años. Los que llevamos años utilizándolo hemos visto como año tras año el ratio de viajeros iba aumentado. Como nos quedábamos en tierra porque no había suficientes plazas.
Cuando salio a concurso público la licitación del servicio, existían ya los problemas que hoy también existen. Que se tenga que revisar el contrato y adaptarlo a la nueva situación es algo que por lo comprobado estaba previsto en los pliegos, que entren en funcionamiento los nuevos directos a final de año, según acuerdo al que llegaron la empresa y nuestro ayuntamiento es algo que todos deseamos.
Vemos como el servicio ha mejorado en capacidad con los directos y los horarios se cumplen mejor, pero no nos pasa desapercibido que desde que el servicio es directo han aumentado y en una gran medida los usuarios. Es por ello que el servicio vuelve a ser deficitario como hace años.
Aquellos que por las circunstancias que sean hemos de desplazarnos diariamente a Barcelona, también necesitamos un transporte eficaz por ferrocarril.

Sra. de ERC.
Algunos ciudadanos hemos dejado de creer en el oportunismo y el interés político y consideramos que tenemos que ser estrictos y exigir que los servicios por los cuales cobran de nuestros impuestos se cumplan, tanto si la empresa es catalana como si es de Monforte de Lemos.

J

JRE

igd

27 de novembre 2013.12:10h

Respondre

El probleme no son els problemes que la societat civil las te ben llistades,i que en Jordi Cudras es un activista treconegut,el problema son les solucions que no arriben i existeixen ,som miles d... Llegir més igualadins que tene propostes Preguntin els usuaris ho que el president de ERC en tant que membre del Gobern declari la setmana Montbus entre regidors i tinents d alcalda i alcalda i els obliguin a fer mínim 4 recorreguts en hores diferents I despres es reuneixin. El primer que miren els inversors son les comunicacions i així ja podem predicar que ningú ens escolta I cada mes Igualada pitxor en una hemorràgia que no s atura
ES DEPRIMENT QUE LA NOTICIA SIGUI QUE HO MIRARAN QUAND LA NOTICIA SERIA QUE ELS PROBLEMES QUEDEN ARRECLATS.DESPRESD DE MOLTS ANYS EL AJUNTAMENT.

P

Pere

27 de novembre 2013.11:37h

Respondre

Ja em perdonarà la Sra. Alba, però que és tanta comèdia??? Ni la Hispano igualadina de fa 30anys, ni Monbus. Cap ha complert mai els acords i els ciutadans ens ho hem empassat. Més que ERC... Llegir més hauria de ser un jutge qui investiguès i d’una vegada per totes, fes JUSTÍCIA.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.