//Plugins sense CDN ?>
El president del Consell Comarcal de l’Anoia, Marc Castells i la regidora de Salut i Acció Social de l’Ajuntament d’Igualada, Pilar Salat, van donar la benvinguda i l’inici a la sessió encoratjant i agraint l’assistència. A més, el president de l’ens comarcal va voler destacar el paper de la gent gran en l’elaboració d’aquest pla i en aquest sentit va dir “L’Anoia els necessita per ajudar als politics, a la gent que hem de prendre decisions a prendre-les amb el màxim de consens i participació. És vital pel futur de la nostra comarca que la gent amb experiència ens ajudi a millorar”
Desprès de la presentació, en aquestes sessions es creen diferents grups de treball amb tècnics, polítics i ciutadania, per realitzar propostes de futur i definir els punts forts i punts febles en relació als grans eixos que es plantegen: salut i activitat física, habitatge i mobilitat, participació i aprenentatge al llarg de la vida, i qualitat de vida.
El procés participatiu, defensa un envelliment actiu, que parteix de la idea que la vellesa no és, necessàriament, sinònim de dependència i inactivitat; sinó tot el contrari: en la vellesa es continua contribuint a la societat, participant-hi. Aquest projecte vol esdevenir una oportunitat per fer una observació i diagnosi de la situació actual de la gent gran anoienca i per establir el desenvolupament de polítiques vers aquest col·lectiu.
La d’Igualada ha estat la tercera sessió que s’ha portat a terme de les cinc previstes. Amb gran afluència també de públic ja es va realitzar sessió a Carme i a Vilanova del Camí. Les properes sessions participatives seran a Masquefa i Calaf, el 18 i 24 de febrer respectivament.