TORNAR

Els fans dels cargols esgoten els més de 1.500 quilos de vinyales

El restaurant Cal Taribó guanya el premi del concurs de tapes

societat
Dimarts, 17 setembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

No en va quedar ni una, almenys per cuinar. La novena Fira de la Vinyala d'Òdena va refermar el seu èxit en l'emplaçament de la Plaça de la Font, que l'acollia per segon any.

Com ve sent habitual, la cita amb la vinyala va omplir Òdena de gom a gom un any més. El municipi despertava diumenge amb el Parc de la Font ple de visitants, i és que a les 10 del matí ja hi havia persones degustant les tapes de vinyales, tot un bon simptoma que la Fira de La Vinyala és un esdeveniment consolidat, una cita que cada any esperen els amants d'aquest apreciat crustaci. Prova de l'èxit, a mig matí ja s'havien esgotat les vinyales cuinades d'alguns restauradors. A quarts de dues del migdia, no quedava ni una vinyala per vendre. En total, es calcula que es van repartir més de 1.500 kilos de cargols. L'esdeveniment va comptar amb la presència d'alcaldes, regidors i consellers del Consell Comarcal de l'Anoia, que acompanyats de l'alcaldessa i regidors de l'Ajuntament d'Òdena van passejar i saludar a expositors i públic.

Les autoritats, davant d'una de les cassolesCom es preveia, hi va haver una cinquantena d'expositors, entre els quals hi havia 12 restauradors, més la Confraria de La Vinyala i l'associació gastronòmica el Cargol Graciós que van cuinar les millors receptes amb vinyales. També hi va haver desenes de firaires, talleristes i altres expositors. El Parc de La Font es va omplir durant tot el matí d'experts i aficionats del món dels caragols. Els visitants van poder gaudir d'un matí ple d'activitats i degustar multitud de plats elaborats a base de vinyales des de les 10 del matí fins al migdia. Durant tot el matí, l'animador Pep Callau va amenitzar la jornada i va animar a tothom.

Enguany, la Fira estat inclosa a la Ruta Europea del Cargol, una iniciativa impulsada per diferents associacions gastronòmiques relacionades amb el món del cargol amb l'objectiu de promocionar aquest producte com aliment de la cuina tradicional. En el menú de la jornada hi havia el premi a la millor tapa. El jurat popular va premiar la tapa del restaurant L'Escorxador i el jurat professional (format per la Confraria de la Vinyala, l'entitat francesa Team Cargols) la Fecoll-L'Aplec del Caragol (Lleida) i El Cargol Graciós van fallar a favor del restaurant Cal Taribó.

Festa de la Verema, també

Conjuntament a la Fira, Òdena celebrava també la Festa de la Verema, coordinada per l'Associació de Petits Viticultors de la conca d'Òdena. A les onze del matí va començar la tradicional trepitjada de raïm a càrrec de les pubilles i hereus i de tothom que s'hi va voler sumar. En acabar, els assistents a la demostració van poder tastar el most resultant del procés. L'Ajuntament d'Òdena aprofitava, un any més, l'ocasió per atorgar els reconeixements a la gent gran del municipi. Enguany els homenatjats per ser les persones de més edat van ser Antonio Mascó Font (94 anys) i Ramona Brescó Castells (94 anys). També es va homenatjar a les parelles de més de 50 anys de casats que van ser: Manuel López Merino i Ascensión González Martínez, Pascual Corella López i Àngela Cañellas Puig, José Almirón Soldado i Natividad Rodríguez Garcia, Manuel Alonso Carbajo i Juana Jorquera López.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.