//Plugins sense CDN ?>
El representant anoienc de la Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya, David Rodríguez, ha valorat les dades que va publicar Anoiadiari sobre com es reparteixen els alumnes de l'anomenada matrícula viva a la ciutat. L'entitat mostra la seva contrarietat per com es fan aquestes assignacions, majoritàriament a les escoles públiques, "mentre hi ha grups a l'escola concertada que segueixen amb poc més de 15 alumnes per classe".
El repartiment dels alumnes que arriben durant el curs a Igualada, que es fa en proporcions de 58,5% a les cinc escoles públiques i un 41,5% a les nou concertades, ha estat denunciat per la FAPAC que considera les dades "sorprenents". L'associació veu refermats amb aquests números els greuges que ha denunciat fa poques setmanes, sobre el repartiment desigual de recursos entre els dos models. En declaracions a Anoiadiari, l'igualadí David Rodríguez, representant de la FAPAC a la Regió Central, indica que "el repartiment és desigual i s'afegeix a la diferència entre quants alumnes hi ha a les classes d'una pública a una concertada. És fruit d'una manca de planificació. Ens trobem que les aules de la pública s'estan massificant. Caldria un Pla Educatiu de Ciutat per abordar de manera integral aquest problema i d'altres".
Exposen que "a les escoles públiques d'Igualada tenim el 37% de les places disponibles a les preinscripcions, però acabem assumint el 58% dels alumnes que arriben un cop començat el curs". Hi ha el factor també "dels alumnes que marxen durant el curs", admet David Rodríguez, "però queda bastant clar com es fan les coses".
Des de la FAPAC es recorda que hi ha, a més de la segregació escolar, la problemàtica de la baixada demogràfica. "Sembla que s'arrossegarà durant temps aquesta desigualtat, tot i que seria una oportunitat per a que es puguin reduir les ràtios per cada classe. En canvi, ens hem trobat que a quatre centres d'Igualada hi ha grups amb poc més de 15 alumnes per classe i que han rebut un concert educatiu per part de la Generalitat" afirmen. Demanen que aquestes qüestions s'abordin amb consensos, en el marc d'un Pla Educatiu fruit d'acords entre els diversos agents.
També sobre la baixada demogràfica, la FAPAC fa l'estimació que "de cara al proper curs, amb menys alumnes que hi entren, gairebé es pot dir que sobraran gairebé sis grups". Consideren també que "els que defensem l'escola pública ens trobem que no hi ha una llibertat d'elecció d'escola. No hi ha una oferta pròxima al 50% de places a l'escola pública. Hi ha el fet també que no hi ha una escola pública al centre de la ciutat. Ens trobem amb pares que posen com a primera opció una escola pública i de segona i tercera una concertada: la manca d'equilibri de places entre els dos sectors fa que acabin en centres privats".