TORNAR

Filosofia Slow Food

La Fonda del Saumell ens parla dels productes km0

societat
Dimecres, 27 juny 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Avui comencem una secció dedicada als productes de proximitat, als Km 0. Són productes nets, lliures de pesticides i ja hi ha restaurants que els utilitzen. Un exemple el trobem aquí mateix a la comarca, a La Fonda del Saumell, de Vallbona d'Anoia.

Km.0 és un distintiu que atorga el moviment Slow Food als restaurants que presenten, voluntàriament, la seva candidatura per accedir-hi. El restaurant es compromet a elaborar plats amb ingredients adquirits directament a productors propers, de manera que es contribueix a mantenir el teixit econòmic agroalimentari, la biodiversitat i la cuina de temporada.

Estem parlant de treballar amb productes nets, lliures de pesticides i altres productes que poden arribar a ser nocius pel nostre organisme; bons perquè són frescos (directament del camp a la taula); justos perquè els comprem directament al seu productor evitant al màxim intermediaris i càmeres de conservació; propers en un radi màxim de 100 Km per mirar de disminuir en la mesura del possible les emissions de Co2; sans perquè ens arriben amb tots els seus nutrients i vitamines. I de cultiu ecològic, evitant que la terra es nodreixi d'elements tòxics i en conseqüència el mateix aliment, essent un benefici per la terra i la persona, i així, ajudar a crear un futur més sostenible i més sa per tots.

Els Restaurants Km.0 diguem que adquireixen un compromís per evitar l'ús de transgènics, evitar utilitzar peixos en vies d'extinció i fomentar la compra directe al productor. També han de ser conseqüents i respectar el medi ambient en la mesura del possible, intentant produir els mínims residus possibles i buscant alternatives als envasos d'un sol ús. Evidentment, no podem oblidar la bona pràctica pel que fa a la separació de residus per un menor impacte en el medi.

La Fonda del Saumell


2 Comentaris

B

Bet

27 de juny 2012.10:47h

Respondre

Està molt bé aquesta iniciativa, ja fa temps que ha començat amb força a tot el món i aquí a Catalunya en van ser pioners els del Vallès. A veure si cada vegada tenim més restaurants de la... Llegir més comarca que s’hi afegeixen!

R

Ramon

Igualada

27 de juny 2012.09:35h

Respondre

Interesant,no ho sabia i ara es questió de provar-ho.
Una gran iniciativa la vostra.
Salut

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.