//Plugins sense CDN ?>
Km.0 és un distintiu que atorga el moviment Slow Food als restaurants que presenten, voluntàriament, la seva candidatura per accedir-hi. El restaurant es compromet a elaborar plats amb ingredients adquirits directament a productors propers, de manera que es contribueix a mantenir el teixit econòmic agroalimentari, la biodiversitat i la cuina de temporada.
Estem parlant de treballar amb productes nets, lliures de pesticides i altres productes que poden arribar a ser nocius pel nostre organisme; bons perquè són frescos (directament del camp a la taula); justos perquè els comprem directament al seu productor evitant al màxim intermediaris i càmeres de conservació; propers en un radi màxim de 100 Km per mirar de disminuir en la mesura del possible les emissions de Co2; sans perquè ens arriben amb tots els seus nutrients i vitamines. I de cultiu ecològic, evitant que la terra es nodreixi d'elements tòxics i en conseqüència el mateix aliment, essent un benefici per la terra i la persona, i així, ajudar a crear un futur més sostenible i més sa per tots.
Els Restaurants Km.0 diguem que adquireixen un compromís per evitar l'ús de transgènics, evitar utilitzar peixos en vies d'extinció i fomentar la compra directe al productor. També han de ser conseqüents i respectar el medi ambient en la mesura del possible, intentant produir els mínims residus possibles i buscant alternatives als envasos d'un sol ús. Evidentment, no podem oblidar la bona pràctica pel que fa a la separació de residus per un menor impacte en el medi.
Interesant,no ho sabia i ara es questió de provar-ho.
Una gran iniciativa la vostra.
Salut
Bet
27 de juny 2012.10:47h
Està molt bé aquesta iniciativa, ja fa temps que ha començat amb força a tot el món i aquí a Catalunya en van ser pioners els del Vallès. A veure si cada vegada tenim més restaurants de la... Llegir més comarca que s’hi afegeixen!