TORNAR

La Fira IGD Universitària augmenta visitants en el seu nou escenari

Els espais del Campus Universitari acullen la quarta edició del certamen

societat
Dissabte, 7 març 2015. 03:00. Francesc Vilaprinyó i Albareda.
D'un cop d'ull

Nova seu i més embranzida per la Fira IGD Universitària, que ahir va celebrar la quarta edició. Durant tota la jornada, centenars de persones -alumnes i pares- es van atansar al Campus Universitari, que es va fer petit, per conèixer de primera mà diverses propostes encarar la formació superior

Amb el nou escenari d'enguany, la seu de l'Escola d'Enginyeria d'Igualada, al Pla de la Massa, la Fira IGD Universitària va millorar fins i tot les xifres de l'any passat. Al tancament de l'edició, a les 6 de la tarda, les xifres que es tenien eren superiors a les del 2014, quan va ser l'Escorxador. La consolidació del certamen, amb més centres, i el Campus Universitari com a espai, han contibuït a la bona resposta. Les escoles van ser les protagonistes del matí, quan les riuades d'estudiants van omplir les aules on es feien els tallers i els workshops, i també van tafanejar entre els estands. A la tarda, va ser el torn dels pares, que també van badar al Campus Universitari per conèixer les possibilitats de les universitats i els cicles superiors, sobretot en aspectes com el cost de les carreres i el transport.

El Campus Universitari, ple a vessar al matíEls visitants, joves de secundària al matí, cercaven especialment les universitats. La UB i la UAB, les més cèlebres, tenien molta demanda d'informació, però l'actual situació socioeconòmica ha canviat les percepcions de molts joves. Jordi Enrich, professor de cicles formatius de grau mitjà a l'Escola d'Art Gaspar Camps, explica a Anoiadiari que "l'orientació dels estudis és cada cop més important i, a més, aquí els nois i noies poden veure que hi ha oferta també dins la comarca". Les ofertes i les possibilitats dels centres anoiencs són cada cop més amplis, com es va veure amb els workshops de l'EEI, que van tenir 300 participants. Jordi Enrich assegura que "ara és un moment estratègic per fer-la, en el període de preinscripció. Els nostres estudis, reglats i oficials, potser no tenen tanta visibilitat, però permeten que els estudiants anoiencs que tenen traça amb les imatges trobin feina el més aviat possible". "Anar a la universitat és bo, però molts, després, amb 21 ó 22 anys, comencen també amb nosaltres per trobar una sortida professional".

Els estudiants, com l'Òscar, de 15 anys i estudiant al Monalco, ha de decidir en breu quina especialitat triar en el Batxillerat i vol començar a mirar les carreres que farà "d'aquí a un temps, amb 18 ó 19 anys". Té pensat "fer gestió i administració d'empresa. No sé si canviaré d'idea, però aquí ens donen informació i solucions pels dubtes que tenim". Joan Llacuna, que venia com a pare, comenta que la seva filla "fa segon de Batxillerat", una època crítica. La noia vol fer de mestra d'educació primària, "està dubtant on fer-ho. Volem que sigui feliç, no anem a mirar els preus o un lloc concret". Entre les opcions que hi havia representades, les universitats a distància, tot i que aquest pare opina que "als 18 anys cal veure món".

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.