//Plugins sense CDN ?>
La vuitena edició de la Fira de la Vinyala es va presentar en societat a Barcelona. La seu de la Confraria Gastronòmica del Cargol va acollir l'acte, amb la presència de convidats il·lustres com el reconegut historiador i arqueòleg Eudald Carbonell.
La cita culinària per excel·lència d'Òdena ja és en ple compte enrere. Les xifres imposen: 1.500 quilos de cargols a punt, a més de 50 expositors. Dijous passat, l'Ajuntament d'Òdena i la Confraria de la Vinyala presentaven a Barcelona, a la seu de la Confraria gastronòmica del Cargol, la que serà la vuitena edició de la Fira de La Vinyala. Un pas endavant en la seva promoció i arribar a nous públics.
L'acte barceloní va comptaramb una xerrada a càrrec del prestigiós historiador Eudald Carbonell amb el títol "La cuina amb cargols a la dieta de la prehistòria", a continuació les autoritats i organitzadorsvan presentar les novetats de La Fira de La Vinyala d'enguany i després, els confrares i altresassistentsvan gaudir d'un sopar vinyaler.
Segons Carbonell, es té constància que els avantpassats homínids ja gaudien del cargol, entre 11.000 i 8.000 anys enrere al nord d'Àfrica. El científic va detallar que alimentar-se de cargol, juntament amb una peça de caça com ho podien ser cérvols, era una activitat habitual i va destacar que potser "la recepta mésantiga i que encara avui mengem és cargols amb conill".
Al seu torn, l'alcalde d'Òdena, Francisco Guisado, va posar èmfasi en la singularitat de la fira i la projecció que suposa. Josep Vicenç Mestre, gerent de Mapamundi, empresa productora de la fira, va explicar els continguts i programació de la fira així com la constatació que era una fira que creixia de manera molt madura i consolidada. El president de la Confraria de la Vinyala, Josep Manuel Vivancos va subratllar el caràcter identitari de la fira a partir del seu producte estrella, el cargol de vinyala, típic en els territoris de vinya. A hores d'ara, dels 50 expositors, 12 són restauradors de proximitat.