TORNAR

La Confraria de la Vinyala celebra avui la seva trobada anual

Avui es reuniran desenes d’amants d’aquesta variant culinària

gent
Dijous, 19 octubre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La tardor és temps de vinyales. La Vinyalada que es fa aquest dijous és la celebració principal de la Confraria de la Vinyala, una entitat que agrupa ara mateix 175 persones.

Aquest dijous la Confraria de la Vinyala celebra la seva festa grossa, la Vinyalada. Es tracta d'un sopar en el que no hi poden faltar els cargols però que l'objectiu és el reconeixement i els agraïments, amb l'atorgament de la vinyala agraïda, a aquelles persones o grup de persones que d'una manera o altre han destacat o destaquen per la seva estimació als cargols i reivindiquen aquest plat tant genuí, entre altres guardons especial.

En aquesta edició, s'ha decidit atorgar les vinyales agraïdes a: la Confraria Gastronòmica del Cargol per ser un referent en el mon gastronòmic cargolaire, al Grup Soteras per ser un dels impulsors de la popularització de la gastronomia cargolaire i al Cos de Mossos d'Esquadra per l'actuació ordinària, però en especial per la duta a terme abans, durant i desprès dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Dos dels confrares, en una de les celebracions anteriorsJosep Mussons, un dels padrins de la Confraria, tindrà també un reconeixement especial. Rebrà el carnet numero 15 de la Confraria, el medalló de confrare, el medalló de confrare Major per agrair-li que ens apadrines i el medalló del confrare Major d'Honor.  L'escenari de la trobada serà el restaurant Sesoliveres. Constarà d'un primer plat elaborat per la xef de Sesoliveres, Gloria Barrio, el segon, cargols elaborats pels confrares cuiners Aureli Rosa i Joan Gàlvez i unes postres molts especials creades pel confrare pastisser Josep Maria Guasch. La Confraria de la Vinyala té per objectiu reivindicar i donar a conèixer el cargol de la vinyala, una de les especialitats culinàries de la comarca, un producte genuïnament anoienc, el cargol de vinya. Va néixer l'any 2010, quan els 14 fundadors van constituir la Confraria. Actualment ja són 175 confrares. Al mes de novembre serà la propera cita de la Confraria amb l'inici de "els dijous de vinyales", un sopar que es realitza mensualment, cada vegada en un restaurant diferent i en el què es cuina una recepta de vinyales.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.