TORNAR

La fundació igualadina FITEX assessora un dels projectes de recuperació europeus

Un impuls per la relocalització de la producció tèxtil, amb assessorament igualadí

societat
Diumenge, 7 febrer 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'entitat igualadina farà valer la seva experiència en matèria de sostenibilitat i digitalització aplicada al sector de la moda. El projecte es focalitza "transformar la cadena de valor de la indústria del tèxtil i la moda, i implementar criteris de sostenibilitat i economia".

La Fundació per a la Innovació Tèxtil FITEX, amb seu a Igualada, ha estat l'organisme que ha assessorat el desenvolupament tècnic d'una proposta feta per més de 100 empreses del sector arreu de l'Estat, per optar als fons europeus de recuperació de la COVID-19. Un projecte "de transformació del sector perquè sigui inclosa al Programa d'Impuls de projectes tractors de Competitivitat i Sostenibilitat industrial i així poder accedir a les ajudes del Fons Europeu de Recuperació de la UE 2021-2023".

El projecte ara és en mans del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. La finalitat és transformar la cadena de valor de la indústria del tèxtil i la moda, i implementar criteris de sostenibilitat i economia circular al sector a través de diverses plataformes digitals. L'empresa tecnològica Minsait, de la companyia Indra, "és sòcia clau del projecte pel seu bagatge en matèria d'innovació, transformació digital i tecnologies de la informació".

En l'avantprojecte, es fa èmfasi en el fet que calen "ecosistemes col·laboratius per produir d'una manera més eficient" (responent a la demanda del consumidor amb més agilitat i flexibilitat), per produir des de la proximitat i amb "criteris de responsabilitat social, a més d'incloure les tecnologies de la indústria 4.0". Pels impulsors del projecte, la traçabilitat al món de la moda, la transparència i la sostenibilitat han de ser elements fonamentals a la indústria, tal com demanen cada vegada més els mateixos consumidors.

Les entitats impulsores, entre les quals també hi ha el Clúster català de la Moda Modacc, és construir "els mecanismes i instruments que ajudin a la indústria de la Moda a accedir als Fons de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea", i el primer pas ha estat el disseny d'un "projecte ambiciós que dona resposta a molts dels principals reptes que afronta el sector".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.