Les dues plataformes contràries a aquesta ampliació van fer un recurs de reposició que el departament de Territori i Sostenibilitat no admet. Fa unes setmanes, l'Agència de Residus assumia que les instal·lacions superen els seus màxims.
La instal·lació, activa des de 2007
Per desestimar el recurs, la Generalitat addueix que "el dia 1 de juny es va alçar la suspensió dels terminis administratius suspesos per l'Estat d'Alarma. Aquesta disposició implica que el còmput dels terminis per interposar recursos en via administrativa, que havien quedat suspesos, es va reiniciar a partir d'aquella data, d'acord amb l'establert a la disposició addicional vuitena del Reial Decret llei 11/2020, de 31 de març, pel qual s'adopten mesures urgents complementàries en l'àmbit social i econòmic per fer front al COVID-19". Assenyalen que el recurs va arribar el 9 de juliol, sis dies tard.
Jesús Torrens, portaveu de la Plataforma Salvem Sant Martí i les Fonts de l'Anoia, mostra la seva indignació "per una resposta on ens diuen que el recurs es va fer fora de termini, però el mateix Departament tarda tres mesos a respondre". La contrarietat no ve d'ara, l'Agència Catalana de Residus, que depèn del Departament, ja va trigar mesos a respondre a la Plataforma la qüestió de si l'abocador havia rebassat el seu límit de tones. I ho va fer de manera afirmativa.