//Plugins sense CDN ?>
L'Ajuntament espera que el cost econòmic baixi de cara a la propera edició, a més de guanyar nous espais. Patrícia Illa confia en "anar adaptant el Saló en aquest escenari".
La regidora de Joventut Patrícia Illa ha valorat aquesta setmana la 33a edició del Saló de la Infància d'Igualada, que es va celebrar entre el 27 de desembre de 2016 i el 4 de gener de 2017. En aquesta ocasió, l'escenari va deixar de ser el recinte privat de Cal Carner per traslladar-se a l'espai municipal de l'antic Escorxador. Segons Illa, el govern de la ciutat "valora positivament aquesta edició, tot i que som conscients que cal acabar d'adaptar el Saló al seu nou escenari; per això ja treballem de cara a l'any vinent, per a fer-lo millor i més atractiu i per lligar de la manera més adequada els espais i les activitats amb els públics assistents i les seves preferències". En els vuit dies que va obrir, va rebre gairebé 14.500 visitants, uns 2.500 menys que el 2015-2016.
La prioritat, segons ha afirmat, és seguir celebrant l'esdeveniment en espais municipals i s'estudia, fins i tot, la possibilitat d'oferir activitats del Saló en indrets més enllà de l'Escorxador. Respecte als 14.500 d'enguany, el 2011 i el 2012, amb quatre dies de durada, va congregar 8.000 i 10.000 participants respectivament. El 2013, recuperant la
tradicional durada de vuit dies, es van superar les 17.000 persones, el 2014 els visitants van ser 16.000 i, l'any passat, van tornar a ser 17.000. Ha tingut un cost aproximat de 205.000 euros, veient-se incrementant sobretot per la necessitat d'instal·lar i climatitzar carpes de grans dimensions al pati exterior. Aquest concepte, ha afegit Illa, previsiblement es reduirà en la propera edició, perquè amb l'imminent trasllat de la Brigada Municipal de l'Escorxador a Les Comes aquest edifici disposarà de més espai al seu interior per acollir activitats i esdeveniments.
La celebració va suposar la contractació d'una directora, 6 coordinadors i 81 monitors. Hi van col·laborar 25 entitats i 21 empreses i es van celebrar més de 30 activitats fixes, a banda dels espectacles puntuals. La regidora de Joventut ha agraït a tots ells la seva contribució al bon desenvolupament de la cita.
Neix el Consell Municipal dels Infants
L'Ajuntament d'Igualada crea aquest 2017 un nou ens enfocat a facilitar la participació dels infants entre 9 i 12 anys, de manera que puguin fer sentir la seva veu i incidir en
les polítiques municipals que els afectin. La constitució del nou Consell Municipal dels Infants es va aprovar en la darrera sessió plenària del mes de gener i, aquest
dimecres, en donava més detalls la regidora d'Ensenyament i Joventut, Patrícia Illa. L'Ajuntament, seguint allò que especifiquen l'Article 12 de la Convenció dels Drets dels Infants de la UNICEF i la Llei 14/2010 dels Drets i la Participació de la Infància i l'Adolescència, vol "donar veu a aquest col·lectiu i recollir les seves necessitats amb un consell consultiu que generi un nou espai d'aprenentatge, creixement i diàleg permanent entre el consistori i aquells ciutadans que definiran el futur del municipi".
L'Ajuntament d'Igualada, doncs, vol obrir als més joves una via d'oportunitats de participació en la vida municipal i una eina per exposar aquelles propostes i idees que considerin que han de millorar la seva vida a la ciutat. Les funcions del Consell passaran per, entre altres, establir un mecanisme estable de participació que acosti els infants als valors de la cultura cívica, promoure un escenari educatiu i participatiu que els converteixi en subjectes actius de la ciutat i els permeti debatre sobre els temes que considerin rellevants, desenvolupar una major sensibilitat i implicació amb el seu entorn, estimular una millor convivència entre generacions, donar a conèixer els drets i deures dels infants a la comunitat i aconseguir que les persones adultes reconeguin els drets de la infància i valorin la seva opinió. En Consell Municipal dels Infants estarà presidit per l'alcalde, en serà vicepresident el regidor delegat de la matèria d'Infància i en formaran part també els regidors responsables d'Urbanisme, Joventut, Participació i Ensenyament, un regidor de cada grup municipal i, especialment, dos infants representants de cada centre educatiu de Primària de la ciutat. Concretament, un alumne de 5è i un de 6è, vetllant sempre la paritat en la composició de l'ens, que seran escollits de manera democràtica en cada escola. El Consell es convocarà en dues ocasions al llarg de cada curs escolar i les reunions se celebraran preferiblement al Saló de Sessions de l'Ajuntament.
ramon
igualada
6 de febrer 2017.07:21h
Hola,
El saló d’aquest any, no ha estat a l’alçada dels anteriors, ni en quan a espais, activitats i aforaments:
- Espais: intentar encabir tot un saló en un Escorxador.... Havent de... Llegir més llogar carpes, incomoditat de sortir i entrar (fred, calor), Senzillament, es quedava moooolt petit
- Activitats: A llocs petits, menys activitats. El meu nen no volia tornar-hi després d’una dia, perque hi havia molt poques activitats per la seva edat (és un exemple, pero és real, de veritat)
- Aforaments: Veure llargues cues a fora sense possibilitat de poder entrar, precisament per lo petit que era....
Crec que no va estar a l’alçada del que es mereix el Saló a Igualada. De fet les activitats semblants en altres municipis propers, van ser tot un èxit.
Govern: potser cal també una mica d’AUTOCRÍTICA a vegades, que tothom s’equivoca i només cal millorar-ho!